Pachetul fiscal va fi decis miercuri. Guvernul vrea legiferarea până pe 7 iulie
Guvernul se află în criză de...
Comisia Europeană a lansat miercuri o investigație privind achizițiile publice chineze de dispozitive medicale pentru a stabili dacă furnizorilor europeni li s-a acordat un acces echitabil, se arată în jurnalul oficial al UE.
Investigația este prima în cadrul Instrumentului UE pentru achiziții publice internaționale (IPI), care vizează promovarea reciprocității în ceea ce privește accesul la piețele internaționale de achiziții publice, relatează Reuters.
Ea ar putea duce la impunerea de restricții asupra companiilor chineze de dispozitive medicale care participă la licitațiile publice din UE.
Jurnalul Oficial al UE a enumerat o serie de modalități prin care Comisia suspectează China de favorizarea incorectă a ofertanților chinezi, inclusiv o politică de "Cumpărare de produse chinezești", restricții asupra importurilor și condiții care conduc la oferte anormal de scăzute pe care companiile orientate spre profit nu le pot oferi.
"Evaluarea preliminară a Comisiei este că măsurile și practicile de mai sus au ca rezultat o afectare de jure și de facto gravă și recurentă a accesului operatorilor economici din Uniunea Europeană", se arată în jurnalul UE.
Comisia a invitat China să își prezinte punctul de vedere și, de asemenea, să inițieze consultări cu Comisia pentru a elimina sau a remedia presupusele măsuri și practici, se arată în jurnal.
Ancheta trebuie să se încheie în termen de nouă luni, deși Comisia poate prelungi această perioadă cu încă cinci luni.
Recent, Jens Eskelund, președintele Camerei Europene în China, a declarat că, deși unele îngrijorări legate de comerțul din ambele țări sunt legitime, există riscul unei decuplări comerciale dacă liderii europeni și chinezi nu intensifică dialogul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul se află în criză de...
RO e-Factura devine obligatorie pentru ONG-uri și...
Ministrul Finanțelor, Alexandru...
Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...
Autoritatea de Supraveghere...
Compania britanică Nothing...
RAR avertizează că peste 85.000...
Ciprian Tătăruşanu, fostul...
Curs valutar BNR, 1 iulie 2025.
Germania vrea să salveze...
Activele nete ale celor 248 de...
UE cere eliminarea imediată a...
Administrația Fondului pentru...
La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...
DGAF a identificat o fraudă...
Emmanuel Macron trage un semnal...
Renault ar urma să raporteze în...
Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...
ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...
Guvernul României a adoptat...