BNR dezvăluie: Așa arată portretul perfect al unei afaceri de succes în România!
Un studiu publicat de Banca...
Sondajul este disponibil online aici în toate limbile țărilor din blocul comunitar și poate fi completat până la 15 martie 2024.
Această invitație vine în contextul în care fermierii din întreaga Europă au protestat, printre altele, pentru că sunt neîndreptățiți și tratați greșit de cumpărători.
UE a declarat că în martie va prezenta statelor membre mai multe acțiuni care vizează aspecte precum transparența pieței, punerea în aplicare și respectarea unei directive împotriva practicilor comerciale neloiale.
În pofida acestei directive, mulți fermieri susțin că se confruntă cu o serie de probleme cu cumpărătorii, cum ar fi marile supermarketuri, a căror plăți vin după o perioadă îndelungată de așteptare, anularea comenzilor în ultimul moment și modificări unilaterale sau retroactive ale contractelor.
"Prin participarea la sondaj, fermierii și furnizorii mici își pot exprima îngrijorările și își pot împărtăși experiența în ceea ce privește practicile comerciale neloiale", a precizat UE într-un comunicat.
Sondajul, gestionat în comun de Centrul Comun de Cercetare și Direcția Generală pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Comisiei Europene, vizează în mod specific fermierii și furnizorii mai mici din cadrul lanțului de aprovizionare agricolă și alimentară, acoperind diverse etape de producție și distribuție.
Miniștrii agriculturii din întreaga UE s-au angajat să facă mai mult pentru a reduce birocrația și a ajuta fermierii, în cadrul reuniunii de luni de la Bruxelles, unde au discutat despre criza din acest sector.
UE a modificat deja unele părți ale politicilor de mediu emblematice ale Green Deal, însă agricultorii cer mai multe schimbări în această direcție.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Guvernul României urmează să...
Ministerul Dezvoltării,...
Agenția Națională pentru...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...