Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Comisia Europeană nu intenționează să modifice politicile referitoare la reducerea emisiilor de CO2 ale autoturismelor, în ciuda apelurilor venite din partea Partidului Popular European (PPE), a declarat joi comisarul pentru climă, Wopke Hoekstra, pentru Reuters.
PPE, cea mai mare formațiune din Parlamentul European, a lansat recent o campanie pentru relaxarea normelor privind emisiile de CO2 în sectorul auto, sporind presiunile asupra Bruxelles-ului din partea constructorilor auto și a guvernelor naționale care cer măsuri de sprijin pentru industria auto europeană.
Întrebat dacă Comisia ar putea lua în considerare modificarea normelor, Hoekstra a răspuns categoric: „Nu. Răspunsul este nu.” Declarația sa a fost făcută în cadrul unei conferințe organizate la Bruxelles.
La fel ca Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, Hoekstra este membru al PPE, ceea ce subliniază divergențele din interiorul formațiunii.
Industria auto europeană se confruntă cu dificultăți majore, inclusiv pierderea locurilor de muncă din cauza cererii slabe, concurenței din partea producătorilor chinezi și vânzărilor sub așteptări de automobile electrice.
Bruxelles-ul susține că reglementările climatice sunt esențiale pentru atingerea obiectivelor de reducere a emisiilor și că oferă un cadru predictibil pentru investiții.
Principala cerință a PPE este ca producătorii auto să fie exceptați de la respectarea limitelor de emisii de CO2 în anul 2025, obiectiv pe care mulți dintre aceștia riscă să nu îl atingă.
Potrivit Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), industria auto ar putea suporta amenzi de până la 15 miliarde de euro pentru nerespectarea țintelor din 2025, ceea ce ar putea redirecționa fonduri de la investițiile planificate.
Cu toate acestea, Hoekstra a relativizat aceste temeri, reamintind că amenzile aplicate pentru ratarea obiectivelor din 2020 au fost semnificativ mai mici decât estimările inițiale.
PPE propune o soluție care să permită producătorilor să utilizeze o medie pe trei ani (2025-2027) pentru calcularea emisiilor, evitând astfel penalitățile dacă țintele din 2025 sunt ratate, cu condiția să recupereze în următorii doi ani.
Comisia rămâne însă fermă în angajamentul său față de respectarea obiectivelor climatice, considerând că relaxarea normelor ar submina progresul în combaterea schimbărilor climatice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...