Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Legea, care va intra în vigoare la sfârșitul lunii decembrie, prevede ca importatorii de cafea, cacao, carne de vită, soia, cauciuc, lemn și ulei de palmier să demonstreze că lanțurile lor de aprovizionare nu contribuie la defrișări în nicio parte a lumii, în caz contrar urmând să fie sancționați cu o amendă de până la 4% din cifra de afaceri realizată în UE.
Normele se aplică în egală măsură agricultorilor europeni, cărora li se va interzice să exporte produse cultivate pe terenuri defrișate.
Președintele asociației de comerț cu cereale a UE (Coceral), Iliana Axiotiades, a declarat că atât Comisia Europeană, cât și autoritățile statelor membre europene responsabile de punerea în aplicare a Regulamentului Uniunii Europene privind despădurirea (EUDR) nu sunt pregătite.
„Chiar și sistemul informatic, tehnologia informatică de care industria va avea nevoie pentru a introduce informațiile nu este pregătită”, a declarat Axiotiades în fața delegaților la o conferință a Consiliului Internațional al Cerealelor (IGC) de la Londra.
În martie, aproximativ 20 de membri ai UE au cerut Bruxelles-ului să reducă și, eventual, să suspende EUDR, afirmând că această politică ar dăuna agricultorilor.
Liderii UE au diluat numeroase măsuri de mediu în încercarea de a înăbuși protestele de luni de zile ale fermierilor furioși pe teme precum politicile ecologice ale UE și importurile ieftine.
Țările producătoare, din Indonezia până în Brazilia, au criticat, de asemenea, legea, afirmând că este discriminatorie și că noile norme ar putea ajunge să excludă accesul micilor fermieri vulnerabili de pe piața profitabilă a UE.
Teama lor este că fermierii din regiunile rurale îndepărtate ar putea, de exemplu, să nu fie în măsură să furnizeze cumpărătorilor produselor lor coordonatele de geolocalizare pentru a dovedi că fermele lor nu se află pe terenuri despădurite după 2020 - una dintre cerințele esențiale ale legii.
Comercianții de mărfuri și companiile de bunuri de consum, cum ar fi JDE Peet's, una dintre cele mai mari companii de cafea din lume, și-au exprimat între timp îngrijorarea că industria lor nu va fi capabilă să îndeplinească la timp cerințele legii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...