Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Noua strategie, care urmează să fie anunțată probabil marți, vizează o mai bună partajare a resurselor și a lanțurilor de aprovizionare între membrii UE, atenuând în același timp blocajele și oferind mai multă finanțare.
"Va trebui să menținem un echilibru industrial al puterii", a declarat șeful industriei UE, Thierry Breton jurnaliștilor la Paris. Comisarul european a adăugat că factorul determinant în războiul din Ucraina a trecut de la puterile care au cele mai mari stocuri de arme la cele care au capacitatea de a produce mai mult.
Având în vedere contextul din Ucraina, Uniunea Europeană trebuie să își adapteze strategia de apărare pentru o confruntare prelungită cu Rusia, a mai declarat vineri șeful Thierry Breton.
Fostul director executiv francez din domeniul tehnologiei a sugerat în ianuarie că ar putea crea un fond de 3 miliarde de euro din actualul buget al UE pentru acest sector dar negocierile sunt încă în curs de desfășurare.
Mai multe fonduri ar putea deveni disponibile dacă se va ajunge la un acord privind utilizarea veniturilor din dobânzile aferente activelor rusești aflate sub sancțiuni în Uniunea Europeană.
În plus, este probabil ca planurile care vor fi anunțate săptămâna viitoare să solicite măsuri de ridicare a constrângerilor privind finanțarea proiectelor de apărare de către Banca Europeană de Investiții.
Breton a declarat că cheltuielile europene pentru apărare ar depăși cu mult cheltuielile Rusiei odată ce țările UE care fac parte din NATO își vor crește bugetele de apărare până la 2% din PIB, cât se cere membrilor alianței militare, generând un plus de 140 de miliarde de euro pe an.
El a cerut anterior o finanțare comună suplimentară a UE de 100 de miliarde de euro, despre care a declarat vineri că ar putea fi axată pe jumătate pe consolidarea capacității industriale și pe jumătate pe proiecte comune în domenii precum cel spațial și de securitate cibernetică.
Deși acesta este un obiectiv pe termen mai lung, el a declarat că sprijinul este în creștere în rândul statelor membre, deși Germania trebuie încă convinsă să se alăture.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...