Umor științific. Premiile Anti-Nobel pentru idei trăsnite, dar serioase
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Când oamenii de știință se distrează
Când oamenii de știință se distrează
În cadrul unei ceremonii cât se poate de serioase găzduită de prestigioasa universitate americană Harvard, au fost decernate premiile Anti-Nobel sau Ig Nobel. Fără să schițeze nici cel mai mic zâmbet, participanții și-au prezentat lucrările, atent studiat de juriul care a decis laureații. 

Pentru medicină, Ig Nobel a fost acordat italianului Silvano Galluso, care a reușit să demonstreze cu argumente științifice faptul că pizza poate ajuta organismul uman să lupte împotriva mai multor afecțiuni, dacă este pregătită și servită exclusiv în Italia.

Alt premiu a revenit unui grup de cercetători din Sigapore, China, Australia, Polonia, Statele Unite și Bulgaria, care s-au unit pentru a demonstra că, din punctul de vedere al comportamentului, între gândații morți magnetizați și cei vii nu există nici un fel de diferență.

Pentru chimie, Ig Nobel a fost câștigat de o echipă de cercetători din Japonia, care a au măsurat volumul de salivă produs în decurs de o zi de un copil de cinci ani.

Citește și Extratereștrii. Numai așa pot arăta formele de viață din Univers

În domeniul ingineriei cea mai bună lucrare a fost a unui iranian, care a inventat un dispozitiv pentru schimbatul scutecelor la copii.

Premierul Ig Nobel pentru Pace a revenit unui grup de experți din Marea Britanie, Arabia Saudită, Singapore și Statele Unite, care au încercat să măsoare nivelul de plăcere și satisfacție generat de scărpinat.

În domeniul psihologiei, juriul a fost impresionat de un om de știință german care a stabilit că un pix băgat în gură îl face pe om să zămbească și să se simtă mai fericit, după care descoperă că nu este așa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel