Un bancher român ajunge șef peste operațiunile băncii din UK
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Subsidiarele Alpha Bank au un nou sef
Subsidiarele Alpha Bank au un nou sef
Sergiu, Oprescu, 55 de ani, CEO Alpha Bank România, va conduce operațiunile din patru țări, Cipru, Albania, România și inclusiv cele din UK ale grupului elen.

"Aceste noi roluri vor accelera procesul de luare a deciziilor, sporind capacitatea noastră de implementare astfel încât să putem pune în aplicare o agendă ambiţioasă în anii ce urmează", a declarat Vassilis Psaltis, CEO Alpha Bank.

Sergiu Oprescu va conduce subsidiarele Alpha Bank din Albania, Cipru și UK pe lângă cele din România,  încercând astfel să dea o politică unitară pentru acestea. Oprescu va rămâne preşedinte executiv şi membru al Consiliului de Administraţie al Alpha Bank România. 

"Ca Preşedinte Executiv al Alpha Bank România sunt profund onorat de numirea ca membru în Comitetul Executiv al Alpha Bank AE, preluând astfel şi poziţia de Director General al Reţelei Internaţionale. Noul rol reprezintă o provocare personală pe care o accept cu entuziasm şi responsabilitate. Este o recunoaştere a maturităţii profesionale şi a încrederii cu care a fost investită conducerea băncii din România", a declarat Sergiu Oprescu.

Nikos Salakas va coordona segmente cheie cu rol critic în implementarea sustenabilă a Bunei Guvernanţe şi supraveghere, aducând de asemenea o contribuţie semnificativă expertizei juridice în zone precum reglementarea şi piaţa de capital. Atribuţiile sale acoperă serviciile juridice, conformitate, secretariatul Consiliului de Administraţie şi protecţia datelor.

Citește și: Garanti Bank obține creditare de la Banca Mondială

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel