Un celebru antivaccinist și luptător MMA dă în judecată Facebook
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Nick Catone a dat Facebook în judecată
Nick Catone a dat Facebook în judecată
Un fost luptător MMA a decis să dea în judecată Facebook după ce a fost dat afară de pe platforma de socializare. Sportivul  acuză compania, printre altele, că îi încalcă dreptul la liberă exprimare.

De fapt cea mai mare nemulțumire a antivaccinistului Nick Catone este, conform plângerii, că după ce a fost exclus de pe Facebook, afacerea, o sală de sport, sa a avut mult de suferit.

În anul 2017, copilul de doi ani a lui Nick Catone a murit, se spune în dosarul depus la curtea federală din Manhattan, iar din acel moment sportivul a început să țină pe Facebook un jurnal în care vorbea cu regularitate despre copilul său și acuza vaccinurile de moartea acestuia.

Pe data de 24 februarie a.c. Facebook a șters contul lui Catone fără nicio explicație, se mai spune în plângere, iar sportivul spune că a pierdut toate amintirile sale legate de copiul său.

Covid-19. O companie germană, aproape de un vaccin. Trump îl vrea doar pentru el

Anul trecut, Facebook și-a anunțat noua politică de combatere a dezinformării legată de vaccinurile despre care organizațiile mondiale ale sănătății spun că sunt sigure. Măsura anunțată de Facebook presupune desființarea conturilor în care astfel de afirmații se fac în mod repetat.

Cenzurarea pe Facebook a antivacciniștilor „întruchipează încercarea sa categorică de a se supune industriei farmaceutice”, a spus Catone în proces.

Facebook nu a vrut să facă niciun cometariu pe această temă, scrie Bloomberg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel