Un chinez a ”salvat” 30 de tone de nasturi. Întrebarea e de ce?
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Un artist altfel decât alții
Un artist altfel decât alții
Fabrica de nasturi Brown & Co. din cartierul londonez Croydon își închide porțile. Aflând, artistul chinez Ai Weiwei a cerut conducerii întreprinderii, într-o postare pe Twitter, să nu arunce produsele rămase, cam 30 de tone, ci să i le dea lui spre păstrare. 

De mai bine de 104 ani, la Brown & Co. se fabricau nasturi de toate felurile: din material plastic, metal, sticlă, sidef și lemn. Ai Weiwei, considerat unul dintre cei mai interesanți artiști contemporani, vrea ca producția rămasă să ajungă la el. De ce?

Publicația Dazed crede că autorul unor instalații confecționate din milioane de semințe de porțelan lucrate manual și a altor obiecte confecționate din cuburi Lego, cu siguranță va găsi o utilizare și pentru tonele de nasturi.

Citește și Cornul de rinocer, fița de 65.000 de dolari a elitei chinezești

Conducerea fabricii britanice nu a răspuns încă la rugămintea lui Ai Weiwei, pentru că nu a avut timp: prea multe scrisori cu solicitări similare. E adevărat, nimeni nu și-a exprimat dorința de a intra în posesia tuturor celor 30 de tone. Ca atare, este de prespus că nasturii vor ajunge la artistul chinez.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel