Un creditor german trage un semnal de alarmă asupra situației din sectorul imobiliar

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Imobiliare
Imobiliare
Deutsche Pfandbriefbank (PBB) a pus deoparte o sumă impresionantă pentru a acoperii datoriile neperformante care ar urma să vină curând. 

Banca a preconizat consecințe severe pentru sectorul imobiliar, fără precedent în ultimii 15 ani, scire CNN.

PBB, o bancă care face investiții axate pe sectorul imobiliar și-a majorat amortizarea din pierderile de credite în trimestrul patru 2023, la 215 milioane de euro, a anunțat miercuri într-un comunicat, făcând referire la "slăbiciunea persistentă a piețelor imobiliare".

"În pofida acestor cheltuieli, PBB rămâne profitabilă datorită puterii sale financiare - chiar și în cea mai mare criză imobiliară de la criza financiară încoace", a adăugat aceasta.

Ultima criză financiară mondială a atins punctul culminant în 2008, când băncile s-au prăbușit sub povara pierderilor uriașe din creditele ipotecare și titlurile de valoare aferente, ca urmare a spargerii unei bule pe piața imobiliară din SUA.

Joi, PBB a anunțat că are suficiente "rezerve de lichidități" - pentru a funcționa timp de șase luni fără noi finanțări din partea investitorilor. Aceasta a precizat că va publica mai multe detalii odată cu câștigurile sale pentru 2023, în martie.

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a declarat marți în fața parlamentarilor că este îngrijorată de expunerea unor bănci la proprietățile imobiliare comerciale.

"Cred că este gestionabil, deși este posibil să existe unele instituții care sunt destul de stresate de această problemă", a spus ea.

Acțiunile PBB, a doua bancă germană care a asupra pierderilor tot mai mari din domeniul imobiliar comercial, s-au prăbușit cu 17% începând de vineri. Acțiunile băncii s-au prăbușit cu peste 25% până acum în acest an și cu 40% în ultimele șase luni.

Cel mai mare creditor german, Deutsche Bank, a declarat săptămâna trecută că a alocat 123 de milioane de euro în al patrulea trimestru al anului trecut pentru a absorbi eventualele neplăți ale creditelor sale imobiliare comerciale din SUA. Această sumă este de peste patru ori mai mare decât cea pe care a pus-o deoparte în aceeași perioadă de trei luni din 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Freepik.com
Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Foto: Freepik.com
Colaj foto
Ilie Bolojan
Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor
Salina Praid
Grevă / sursa foto: Freepik.com / EyeEm
David Popovici și Daniel Dines, CEO UiPath
Camioane de marfă
Rovinieta
Tanczos Barna
Sediul Ministerului Finanțelor / Foto: Silviu Matei / Agerpres
Foto: Freepik.com
BNR: Indice ROBOR
Petrișor Peiu

Viktor Orban lansează programul "Prima casă" în Ungaria

Orban mizează pe „prima casă” în campania pentru 2026.


pixel