Un divorţ de 93 miliarde de dolari. Co-fondatorul Google, Sergey Brin, divorțează din nou
Autor: Oana Pavelescu | 18 iun 2022, 16:45
Sergei Brin, co-fondator Google
Sergei Brin, co-fondator Google
Co-fondatorul Google, Sergey Brin, a depus o cerere de divorț după patru ani de căsnicie, invocând "diferențe ireconciliabile" în documentele depuse la tribunal, care dezvăluie, de asemenea, că cei doi sunt separați din decembrie.

Al șaptelea cel mai bogat om din lume, care are o avere de 93 de miliarde de dolari, a depus în secret cererea de divorț de avocata și antreprenoarea Nicole Shanahan în luna ianuarie, potrivit Insider, care relatează că în documentele depuse de omul de afaceri miliardar se precizează că detaliile privind bunurile cuplului și modul în care acestea vor fi împărțite 'urmează să fie stabilite'. 

În vârstă de 48 de ani a invocat 'diferențe ireconciliabile' ca motiv al despărțirii, menționând totodată că el și Shanahan, cu care s-a căsătorit în secret în noiembrie 2018, sunt separați din 15 decembrie. 

Vestea divorțului lor vine la doar câteva zile după ce s-a dezvăluit că Brin și-a cumpărat o nouă casă - o vilă întinsă de 13,5 milioane de dolari în Malibu, deținută cândva de vedeta pop Pink. 

Brin și Shanahan, în vârstă de 37 de ani, împart o fiică, care s-a născut în 2018, iar fondatorul Google a cerut să împartă custodia acesteia ca parte a acordurilor de divorț, pe care se luptă să le păstreze private de teamă că fiica lor va fi expusă riscului de "hărțuire" sau "răpire".  

Cu toate acestea, el nu i-a cerut lui Shanahan pensie alimentară și a solicitat ca ea să nu primească nimic de la el în viitor.

Potrivit Insider, Brin și Shanahan intenționează să păstreze detaliile divorțului secrete, publicația relatând că se luptă pentru a păstra multe detalii ale procedurilor legale sigilate, citând statutul mogulului ”unul dintre cei mai bogați și mai faimoși antreprenori din domeniul tehnologiei din lume” ca fiind la baza nevoii de confidențialitate. 

Documentele adaugă că cei doi soți se tem pentru siguranța fiicei lor, despre care susțin că ar putea fi expusă riscului de 'a fi răpită sau hărțuită dacă detaliile divorțului și ale bătăliei pentru custodie ar fi făcute publice.  

LVMH invită publicul să-i descopere misterele din atelierele sale de creație

'Un motiv de mare îngrijorare este că o astfel de publicitate pune copilul lor minor în pericol, hărțuire și chiar răpire, în cazul în care specificul locației lor zilnice este expus publicului'. 

Cuplul plătește un judecător privat care să le supravegheze divorțul, în încercarea de a păstra detaliile secrete, Insider relatând că plătesc 950 de dolari pe oră pentru angajarea judecătorului, precum și încă 300 de dolari pe oră pentru asistentul judecătorului. 

Deși costisitoare, utilizarea unui judecător privat poate contribui, de asemenea, la accelerarea procedurilor de divorț, care pot dura luni, dacă nu chiar ani, atunci când sunt gestionate de sistemul judiciar public. 

Aranjamentul este unul în care Brin este bine familiarizat; deoarece acesta a angajat un judecător privat și pentru primul său divorț de antreprenoarea Anne Wojcicki, cu care are doi copii, divorț care a avut loc în 2015. 

Brin și Wojcick, care s-au căsătorit în 2007, s-au despărțit cu doi ani înainte ca divorțul lor să fie finalizat, după ce ea a descoperit relația dintre Brin și o tânără angajată a Google pe nume Amanda Rosenberg, după care Brin s-a mutat din casa de 7 milioane de dolari din Los Altos, pe care o împărțea cu Wojcicki și cei doi copii ai lor, fiica Chloe și fiul Benji.

Revista a relatat că angajata Google mult mai tânără decât Brin era destul de cunoscută cadrul companiei datorită implicării sale în lansarea ratatului proiect Google Glass. 

Bezos și Elon Musk sângerează: Pierderi de 45 de miliarde într-o săptămână. Toți mogulii Big Tech loviți de prăbușirea cotațiilor la bursă

Majoritatea detaliilor divorțului fostului cuplu au rămas sub tăcere, iar cofondatorul Google speră, fără îndoială, că acest lucru se va întâmpla și în cazul celui de-al doilea divorț.

Magnatul din domeniul tehnologiei a început să se întâlnească cu Shanahan în 2015, la scurt timp după ce primul său divorț a fost finalizat, iar ei s-au căsătorit în secret pe 7 noiembrie 2018, dezvăluind lumii vestea nunții lor abia în luna octombrie a anului următor. 

În ciuda secretomaniei din jurul despărțirii cuplului, nu există nicio îndoială că divorțul lui Brin va fi unul dintre cele mai costisitoare din lume, având în vedere averea personală imensă a acestuia. El se va alătura mai multor alți antreprenori miliardari din domeniul tehnologiei aflați pe listă, printre care Jeff Bezos, fondatorul Amazon, și Bill Gates, fondatorul Microsoft. 

Când Bezos s-a despărțit de fosta sa soție MacKenzie Scott în 2019, a trebuit să îi cedeze 38 de miliarde de dolari, ceea ce l-a propulsat rapid pe locul 22 în topul celor mai bogate persoane din lume, în timp ce Gates se pare că și-a împărțit averea de 130 de miliarde de dolari cu fosta sa soție Melinda atunci când și-au finalizat divorțul în august 2021. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Controale la companiile din energie ale Inspecției Muncii

Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de...

Ultimul 747 de la Boeing: "Regina aerului" devine istorie

A revoluționat aviația și, cu cocoașa lui...

ROBOR, 1 februarie 2023. Indicele bancar a scăzut

Indicele bancar a înregistrat o nouă scădere.

Piaţa unică a împlinit 30 de ani

Comisia Europeană a publicat marţi "Raportul anual privind piaţa unică...

Spania majorează salariul minim cu 8%

Premierul spaniol Pedro Sanchez anunţă o creştere cu 8%...

Profitul net al Grupului TeraPlast a scăzut cu 64% în 2022

Profitul net al Grupului TeraPlast a scăzut cu 64% în...

Prețul uraniului, așteptat să crească în 2023

Probabil că va exista o nouă revenire a prețurilor...

AUR: Cererea mondială a atins cel mai ridicat nivel din 2011

Metalul prețios și-a recâștigat rolul de refugiu...

Crossuri externe