Un mesaj în sticlă lansat din Scoția a ajuns în Norvegia. Cât timp a durat ”călătoria”
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Sicla a călătorit timp de un an și jumătate
Sicla a călătorit timp de un an și jumătate
Un mesaj în sticlă lansat la apă de o fetiţă din Scoţia a fost găsit un an şi jumătate mai târziu de un pescar, pe o insulă din Norvegia, la aproape 500 de kilometri distanţă, relatează UPI luni. 

Vicky Gibbons a povestit că fiica sa în vârstă de 8 ani, Eve Punter, a lansat mesajul în sticlă în noiembrie 2017 de pe plaja din oraşul Aberdeen. 

''Eve m-a tot întrebat dacă cineva a trimis un e-mail'', a povestit Gibbons pentru publicaţia scoţiană The Press and Journal. "A trebuit să îi spun că şansele sunt foarte mici şi că s-ar putea (ca mesajul) să nu fie găsit niciodată, însă ea a continuat să mă întrebe", a adăugat mama fetiţei. 

Citește și Salariu de vedetă. Cât câștigă actorii din ”Game of Thrones”

Gibbons a primit săptămâna trecută un mesaj de la un pescar pe nume Sven care a informat-o că a găsit sticla în nisip, pe o plajă din Feoy, o mică insulă din Norvegia, pe celălalt ţărm al Mării Nordului. Ea a relatat că fiica sa a fost extrem de încântată la primirea mesajului. ''L-a imprimat şi l-a dus la şcoală unde au căutat informaţii despre insulă'', a adăugat Vicky Gibbons. 

O fetiţă din Carolina de Nord care a lansat la apă un mesaj în zona coastelor statului american a aflat la începutul acestui an că sticla plutitoare a fost descoperită pe o plajă din Irlanda, la peste 5.500 de kilometri distanţă, notează UPI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel