Un miliard de dolari pentru a salva Europa de gazul rusesc
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Senatorii americani Chris Murphy, democrat, și Ron Johnson, republican, au elaborat un proiect de lege, conform căruia Statele Unite pot oferi Europei un miliarde de dolari pentru finanțarea proiectelor energetice care vor permite renunțarea la gazele naturale provenite din Rusia. 

În comunicatul publicat pe site-ul său, senatorul Murphy scrie, printre altele, că ”o mare parte a Europei contează pe resurele energetice ale Rusiei”, care își folosește însă poziția dominantă de pe piața continentală, corupția, mita și propaganda, pentru a șubrezi instituțiile occidentale și pentru a influența anumite state UE, astfel încăt acestea să nu se ridice împotriva Moscovei.

În schimb, ajutorul Washingtonului va permite nu doar la crearea de noi locuri de muncă, dar și la ruperea definitivă a controlului exercitat de Kremlin asupra Europei. ”Am investit miliarde de dolari în consolidarea apărării militare în Europa de Est, dar să nu uităm de consecințele periculoase ale politicii energetice a Rusiei”, scrie senatorul american.

Proiectul de lege permite Agenției americane pentru comerț și dezvoltare (USTDA) și altor structuri să susțină investițiile sectorului privat al SUA în proiecte energetice majore din Europa centrală și de est, începând din 2019 până în 2023. Proiectele includ infrastructura pentru gazele naturale, precum depozite, dezvoltarea capacităților de prelucrare a gazelor naturale lichefiate, etc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel