Farchad Akhmetov a primit ordinul judecătoresc de a plăti soției sale Tatiana Akhmetova mai mult de 585 de milioane de dolari în urma unui proces la care acesta a refuzt să participe pe motiv că cei doi deja divorțaseră în urmă cu 16 ani. Tribunalul moscovit a respins apelul omului de afaceri, scrie Bloomberg.
Prezumtivul divorț a mai fost invocat și în momentul în care Tatiana a vrut să pună mâna pe iahtul de lux al miliardarului, ambarcațiunea botezată MV Luna și care acum este sechestrată în Dubai.
Curtea de la Moscova a acceptat o decizie a unei instanțe inferioare care la rândul ei a respins o încercare de a dovedi existența procedurilor anterioare de divorț. Akhmedov nu a prezentat "dovezi suficiente și credibile", se spune în hotărârea instanței inferioare.
La procesul care are loc la Londra, avocații lui Akhmedov au prezentat ”dovezile” care ar confirma divorțul din Rusia însă hotărârea judecătorulului Charles Haddon-Cave a fost aceea că Akhmeodova are dreptul la 41% din averea miliardarului, sugerând că documentele prezentate erau ”falsuri”.
Unul din avocații Tatianei Akhmedova a declarat că singurul divorț real a fost cel de la Londra din anul 2016.
”Decizia tribunalului din Moscova închide cazul în pofida disperării cu care Akhmedov respinge realitatea”, a mai spus avocatul.
Înntr-un mesaj scris, Akhmedov afirmă că în ciuda hotărârii judecătorești șansele ca fosta sa soție să pună mâna pe toată suma, este ”zero”.
Magnatul gazelor, în vârstă de 63 de ani, a declarat că și-a întreținut fosta soție după divorțul din Rusia. Acesta dă vina pe cinismul avocaților pentru cererea de divorț ulterioară de la Londra și pe politica Marii Britanii pentru decizia curții și a mai spus că are de gând să facă apel la decizia curții de la Moscova.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Statul român, mai bogat pe...
Începând din octombrie 2022, compania Berkshire...
Piețele financiare sunt conduse, în egală măsură, de...
Bulgaria lasă România în urmă...
Un val de ger năpraznic a lovit Turcia între 10 și 12...
Retailerul de fast fashion Shein a primit aprobarea...
Începând cu 2025, Guvernul...
Debitul fluviului Dunărea la...
Startup-ul norvegian 1X vrea să...
Pensia socială, cunoscută...
Hidroelectrica alocă 95...
Germania riscă recesiunea...
Masa de Paște din 2025 costă,...
Atac devastator la Sumî unde un...
Guvernul a adoptat o ordonanță...
După haosul de pe piețele...
În cadrul Forumului Educației...
Uniunea Europeană este „profund...
Un cutremur cu magnitudinea 3,3...
Când pui tarife de 145% pe tot...
Resursele globale de uraniu...
Rapid București a dat în...
Acțiunile americane au înregistrat câștiguri în...