Proiectul Ro-HydroHub. Câciu: ”Este un model care trebuie perpetuat”
La Palatul Victoria, a fost...
Potrivit Legii Învățământului Preuniversitar nr. 198/2023, se înfiinţează Programul naţional "Vouchere culturale pentru elevi" în vederea promovării culturii naţionale şi universale în rândul comunităţii şcolare.
Prin Programul naţional "Vouchere culturale pentru elevi", deţinătorii primesc suma de 250 lei prin intermediul unor carduri reutilizabile, sumă care este la dispoziţia beneficiarului pentru servicii şi evenimente culturale precum concerte, intrări în muzee, cărţi sau excursii organizate cu tematici culturale sau istorice.
Scopul acestui program național este să promoveze cultura națională și universală în comunitatea școlară. Elevii vor primi vouchere sub formă de carduri reutilizabile, fiecare în valoare de 250 de lei.
Potrivit legii, acești bani pot fi folosiți pentru a participa la diverse activități și evenimente culturale, cum ar fi concerte, intrări în muzee, achiziționarea de cărți sau excursii cu tematici culturale sau istorice.
Beneficiile programului
Elevii vor avea acces la diverse evenimente culturale precum concerte, spectacole de teatru, vizite la muzee, expoziții etc dar și dezvoltarea gustului pentru cultură și stimularea creativității elevilor, lărgirea orizontului cultural și a cunoștințelor elevilor cât și sprijinirea educației prin cultură și completarea programei școlare.
Detalii despre program
Așa cum explicam și mai sus, valoarea voucherului este de 250 de lei pentru fiecare elev iar programul se va implementa astfel:
Anul școlar 2024-2025: elevii din clasa a XII-a.
Anul școlar 2025-2026: elevii din clasele a IX-a și a XII-a.
Anul școlar 2026-2027: elevii din clasele a V-a, a IX-a și a XII-a.
Evaluarea programului se va face la finalul anului școlar 2026-2027, Ministerul Educației va analiza impactul programului și va decide continuarea și extinderea acestuia.
Programul „Vouchere culturale pentru elevi” este o inițiativă importantă care poate contribui semnificativ la educația culturală a elevilor. Implementarea sa eficientă va necesita o colaborare strânsă între Ministerul Educației, unitățile de învățământ și instituțiile culturale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La Palatul Victoria, a fost...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...