Prezentate inițial ca fiind un "glonț de argint" pentru controlul buruienilor, culturile modificate și erbicidul însoțitor al acestora au fost adoptate rapid și pe scară largă în toate regiunile cultivatoare de porumb și soia. În anii următori, însă, buruienile care urmau să fie eradicate au declanșat în liniște o rebeliune.
Un nou studiu condus de oamenii de știință de la Serviciul de Cercetare Agricolă al USDA (USDA-ARS) și de la Universitatea Illinois Urbana-Champaign analizează retrospectiv eficacitatea glifosatului.
Adunând date de la testele anuale de evaluare a erbicidelor la universități din SUA și Canada, cercetătorii arată un declin semnificativ și rapid al controlului glifosatului pentru toate cele șapte specii majore de buruieni pe care le-au examinat.
Analiza reprezintă una dintre cele mai exhaustive măsurători cumulative ale modului în care comunitățile de buruieni s-au adaptat la tacticile simplificate de gestionare a buruienilor adoptate la o scară fără precedent în întreaga Americă de Nord spun aexperții americani.
Deși glifosatul a oferit un control superior al buruienilor în primii ani, majoritatea buruienilor din setul de date au prezentat semne de adaptare la acest produs chimic în doar doi-trei ani. În decurs de un deceniu, buruienile au fost cu până la 31,6% mai puțin sensibile la glifosat.
"Natura a făcut exact ceea ce noi încercam să ajutăm oamenii să evite: s-a adaptat", a declarat Aaron Hager, profesor și specialist în cadrul Departamentului de Științe ale Culturilor de la Universitatea Illinois, parte a Colegiului de Științe Agricole, de Consum și de Mediu.
În plus față de pierderea controlului, eficacitatea glifosatului a devenit variabilă în timp.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...