Producţia de ţiţei a României continuă să scadă
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Ministerul ungar al Energiei a informat că luni că a fost pusă în funcţiune prima sondă pentru exploatarea zăcământului de hidrocarburi descoperit în zona Sarkad, în sud-estul ţării, transmite MTI.
Explorarea şi exploatarea zăcământului de gaze naturale din zona Nyekpuszta, situată în comitatul Bekes, vor fi realizate în cadrul unui consorţiu condus de grupul energetic de stat MVM.
Proiectul face parte din eforturile Guvernului de la Budapesta de a consolida suveranitatea energetică a Ungariei şi securitatea aprovizionării cu energie prin acoperirea unei cantităţi cât mai mari a necesarului intern din surse interne.
Deşi consumul de gaze naturale al Ungariei a scăzut anul trecut cu 17%, din cauza crizei energetice, expunerea ţării este încă ridicată. Ministerul ungar al Energiei intenţionează să crească producţia internă de gaze de la 1,5 miliarde de metri cubi, la 2 miliarde de metri cubi pe an.
Citește și:
Grupul MOL caută alternative la oleoductul rusesc Drujba
Grupul ungar Mol analizează posibile alternative la oleoductul rusesc Drujba.
Grupul petrolier ungar Mol Nyrt poartă discuţii pentru a utiliza reţeaua de conducte petroliere din Croaţia, în contextul în care vrea să îşi reducă dependenţa de ţiţeiul rusesc, a declarat recent vicepreşedintele Mol, Peter Ratatics, într-un interviu acordat Bloomberg.
"În acest moment, intenţia noastră este aceea de a dezvolta rute alternative. Într-o zonă de conflict, cât de mult poţi avea o aprovizionare stabilă printr-o conductă care este tot timpul în pericol?", a spus Peter Ratatics.
Aceste declaraţii ale unui director de la Mol sugerează că există un efort de a limita dependenţa energetică a Ungariei de Rusia, chiar dacă premierul ungar Viktor Orban a semnat un contract pe 15 ani cu grupul rus Gazprom privind aprovizionarea cu gaze naturale şi în prezent colaborează cu un alt grup rusesc, Rosatom Corp., pentru a construi noi reactoare la singura centrală nucleară din Ungaria.
La fel ca şi alte state din Europa de Est, Ungaria este dependentă de oleoductul rusesc Drujba care trece prin Ucraina şi în ultimii ani s-a confruntat cu diverse probleme tehnice. Pentru moment, singura alternativă pentru Mol este ţiţeiul transportat de compania croată Jadranski Naftovod DD (Janaf). Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...