Producţia de ţiţei a României continuă să scadă
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Odată cu debutul crizei pandemiei de coronavirus, economia Ungariei a intrat în cădere liberă, înregistrând o contracţie de peste 13% în al doilea trimestru din 2020 şi un declin de pese 5% pe ansamblul anului trecut.
Moratoriul de rambursare a împrumuturilor bancare a intrat în vigoare în luna martie 2020, iniţial pentru o perioadă de şase luni, dar ulterior a fost prelungit până la finele lunii octombrie 2021. Moratoriul este automat, exceptând cazul în care consumatorii solicită în mod expres să plătească ratele.
Companiile care au luat credite şi vor să continue să beneficieze de moratoriu trebuie să demonstreze că au înregistrat un declin al veniturilor de cel puţin 25%, a informat Mihaly Varga.
Acesta a precizat că 91% dintre cetăţenii care au răspuns la cel mai recent chestionar al Guvernului au sprijinit extinderea moratoriului pentru cei vulnerabili. De asemenea, ministrul de Finanţe i-a sfătuit pe cei care au împrumuturi şi nu se confruntă cu probleme să ia în considere reînceperea achitării ratelor.
Citește și Rolul UE în creșterea prețurilor la electricitate. Polonia are pretenții
Însă, în condiţiile în care economia ungară înregistrează o creştere peste aşteptări, băncile comerciale locale şi Banca Naţională a Ungariei au solicitat recent o soluţie mai limitată care să-i ajute doar pe cei mai vulnerabili debitori. Conform datelor publicate în august de Oficiul central de statistică (KSH), economia Ungariei a înregistrat o creştere anuală de 17,9% în trimestrul doi din 2021 şi un avans trimestrial de 2,7%.
Principalele instituţii financiare din Ungaria sunt grupul local OTP Bank şi diviziile locale ale băncilor KBC Groep, Erste Group Bank, Raiffeisen, UniCredit şi Intesa SanPaolo.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...