Ungaria se pune pe fabricat vaccinuri anticovid
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Când expiră vaccinurile anti-COVID? Americanii au început să devină îngrijoraţi
Când expiră vaccinurile anti-COVID? Americanii au început să devină îngrijoraţi
Ungaria intenţionează să producă vaccinul chinezesc anti-COVID-19 Sinopharm, precum şi un vaccin propriu la fabrica aflată în construcţie în acest scop în oraşul Debrecen, a declarat luni, în timpul unei vizite în China, ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, relatează agenţiile Reuters şi MTI.

''Va exista o cerere globală constantă pentru vaccinuri, iar pentru Ungaria ar fi un avantaj strategic să joace rolul nu doar de consumator, ci şi de producător'', a explicat Szijjarto.

Într-un prim pas, a continuat el, tehnologia de condiţionare a dozelor în fiole ar putea fi introdusă la fabrica de la Debrecen, pentru ca ulterior acolo să se desfăşoare întregul proces de producţie al vaccinului.

Citește și: Tulpina indiană provoacă frisoane Londrei. Ce recomandă specialiștii

Premierul Viktor Orban a anunţat în decembrie construirea unei unităţi de producţie de vaccinuri la Debrecen, pentru care a fost alocat un buget de 55 de miliarde de forinţi (193 de milioane de dolari), cu obiectivul ca începând din anul 2022 Ungaria să-şi asigure singură producţia de vaccinuri.

Singura ţară membră a UE care foloseşte vaccinul Sinopharm, de asemenea şi vaccinul rusesc Sputnik V, deşi niciunul dintre acestea nu a fost aprobat de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), Ungaria şi-a vaccinat până în prezent 5,1 milioane de persoane, dintr-o populaţie de circa 10 milioane de locuitori, circa 3,6 milioane primind şi a doua doză de vaccin anti-COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel