UniCredit a demarat discuţiile privind vânzarea diviziei din Rusia

Autor: Mihai Ciobanu
Data actualizării:
Data publicării:
UniCredit a dat startul discuţiilor cu privire la vânzarea diviziei din Rusia.

Grupul bancar italian UniCredit SpA a demarat discuţiile preliminare privind vânzarea diviziei din Rusia, după ce a fost contactat de mai mulţi cumpărători interesaţi de aceste activităţi, ceea ce ar putea însemna a doua mare ieşire de pe piaţa din Rusia a unei importante bănci europene, transmite Bloomberg.

Potrivit unor surse din apropierea acestui dosar, banca italiană a primit semnale că există un interes pentru divizia sa din Rusia în rândul instituţiilor financiare dar şi a unor firme interesate de a obţine o licenţă bancară în interiorul Rusiei. Discuţiile preliminare cu potenţialii cumpărători au început abia recent, au precizat sursele care nu au dorit să dezvăluie numele părţilor interesate de divizia rusească a UniCredit. În plus, sursele au precizat că UniCredit are în vedere şi alte opţiuni pe lângă vânzarea acestei divizii.

UniCredit, împreună cu grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International AG şi cel francez Societe Generale SA, sunt cele mai mari bănci occidentale prezente pe piaţa din Rusia. Luna trecută, Societe Generale a ajuns la un acord privind vânzarea participaţiei sale la Rosbank PJSC către o firmă de investiţii controlată de cel mai bogat om din Rusia iar săptămâna trecută Raiffeisen a anunţat la rândul său că a fost contactat de mai mulţi cumpărători interesaţi de operaţiunile sale din Rusia.

 

Care este planul directorului financiar de la UniCredit



Sursele citate de Bloomberg susţin că directorul financiar de la UniCredit, Andrea Orcel, vrea să obţină valoare de pe urma oricărei tranzacţii care ar implica divizia din Rusia şi exclude varianta unui acord care să implice o nouă lovitură pentru rezervele de capital ale băncii italiene. Anterior, Andrea Orcel a declarat în luna martie că banca italiană analizează modalităţile pentru a ieşi de pe piaţa din Rusia, după invadarea Ucrainei, adăugând însă că este vorba de o decizie extrem de complexă care va necesita timp.

Subsidiara UniCredit este a 14-a cea mai mare bancă din Rusia, o instituţie financiară cu 4.000 de angajaţi şi care deserveşte peste 1.500 de companii, dintre care 1.250 sunt firme europene.

Grupul UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, Grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

ByteDance, compania mamă a TikTok
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE
Donald Trump
Prețuri. Foto: Michael Burrows - Pexels
Robor urcă din nou

Vești proaste privind ROBOR

Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.

Mihai Barbu și Marcel Ciolacu / Foto: gov.ro
Oameni traversează strada
Hobby-ul poate fi profitabil / Foto: Freepik
Defrișări
Gazprom
Bună dimineața! /FOTO: Freepik
Factură electronică / Foto: Freepik

pixel