Unicredit, acord de colaborare cu o bancă din China

Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Este o colaborare amiabilă
Este o colaborare amiabilă
UniCredit şi Banca Industrială şi Comercială a Chinei (ICBC) au anunţat joi semnarea unui Memorandum (MoU) pentru creşterea cooperării în afaceri şi ofertei de soluţii pentru clienţi în domeniile Global Transaction Banking (GTB), Pieţe de capital, Finanţare, Pieţe globale, M&A şi consultanţă financiară.

Potrivit unui comunicat, obiectivul prezentului Memorandum este de a contribui la stabilirea şi dezvoltarea unei relaţii de cooperare neexclusivă, amiabilă, pe termen lung între cele două bănci, pentru a promova oportunităţile de afaceri între China, Italia, Germania, Austria şi regiunea CEE. De asemenea, obiectivul Memorandumului este de a intensifica cooperarea între companiile din aceste ţări în ceea ce priveşte comerţul, investiţiile, contractarea de proiecte transcontinentale, finanţarea transfrontalieră de fuziuni şi achiziţii, servicii de finanţare, pieţe de capital, precum şi în alte domenii.

Totodată, acordul urmăreşte să stabilească o cooperare eficientă în ceea ce priveşte investiţiile comerciale şi contractarea proiectelor transcontinentale, precum şi susţinerea respectivilor clienţi companii în activităţile lor internaţionale şi în explorarea de noi oportunităţi de afaceri şi investiţii pe pieţele lor şi în Europa, în particular Europa Centrală şi de Est, Italia, Germania şi Austria.

Citește și Deutsche Bank, în DIFICULTATE? A început să vândă

ICBC a fost înfiinţată la 1 ianuarie 1984 şi a fost restructurată integral într-o societate pe acţiuni pe 28 octombrie 2005. Pe data de 27 octombrie 2006, ICBC a fost listată cu succes atât pe bursa din Shanghai, cât şi pe bursa din Hong Kong.

UniCredit este o bancă comercială pan-europeană, cu un sistem complet de bancă corporate şi de investiţii, oferind bazei sale de clienţi în continuă creştere o reţea unică vest, central şi est-europeană. UniCredit pune la dispoziţia clienţilor expertiză locală şi internaţională, oferindu-le acces la produse şi servicii de top în 13 pieţe principale printr-o reţea bancară europeană: Italia, Germania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, România, Rusia, Serbia, Slovacia şi Slovenia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Guvern sediu2
Sebastian Burduja / FOTO: gov.ro
Foto: Freepik.com

UE decide, pe 9 aprilie, măsurile la tarifele impuse de SUA

Săptămâna viitoare, UE va decide cu privire la răspunsul...

Foto: Freepik.com
Calcul / FOTO: Freepik
Fabrică auto / FOTO: Freepik
Industria farmaceutică /FOTO: Freepik

Prețul medicamentelor. Analist: Va fi o lovitură dureroasă

Acțiunile companiilor din sectorul Pharma au cunoscut un...

Câmp petrolier / FOTO: Freepik
Șantierul Naval Damen Mangalia
Inquam Photos / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Curs valutar / Foto: DCBusiness
Tanczos Barna / Foto: gov.ro
Elon Musk / Foto: Gage Skidmore / Flickr
Dolar / FOTO: Freepik
Pompieri sting un incendiu
Foto: Freepik.com
Lingouri de argint și aur
Diamante brute
Leonardo Badea
Ședință de guvern
Parlament

Chiulangii din Parlament, amendați. Ce penalizări vor plăti

Parlamentarii absenți riscă să piardă 5% din...

Donald Trump
Foto: Freepik.com
Premierul Marcel Ciolacu / FOTO: Gov.ro
Foto: Pexels.com

pixel