UniCredit, cu ochii pe Commerzbank. Se prefigurează o tranzacție majoră
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Unicredit
Unicredit
Grupul UniCredit a angajat mai mulţi bancheri de investiţii, inclusiv un fost înalt oficial german, care să consilieze cea mai mare bancă italiană cu privire la o posibilă ofertă de preluare a băncii germane Commerzbank, au declarat pentru Reuters mai multe surse din apropierea acestui dosar.

Potrivit surselor, UniCredit ar fi angajat banca de investiţii Lazard, printre consilierii căreia se numără şi Jorg Asmussen, fost secretar de stat în Ministerul german de Finanţe, precum şi banca americană JPMorgan pentru o tranzacţie în urma căreia grupul bancar italian ar urma să preia Commerzbank. Deşi deocamdată nu este clar dacă va fi formulată o ofertă, UniCredit, care deține deja HVB, altă importantă bancă germană cu sediul la Munchen, vrea de mult să se extindă în această țară.

Totuși, directorul general de la UniCredit, Jean Pierre Mustier, a exclus posibilitatea unui val de fuziuni şi achiziţii în rândul băncilor europene, având în vedere obstacolele care se ridică în calea unor astfel de tranzacţii. "Nu vor fi prea multe fuziuni în viitorul apropiat în Europa. Nici interne şi nici transfrontaliere", a declarat Mustier.

Totul depinde de Guvernul german

Sursele citate de Reuters susţin că UniCredit a aşteptat să vadă rezultatul discuţiilor privind o eventuală fuziune între Commerzbank şi rivalul Deutsche Bank, încheiate fără un acord. În aceste condiţii, Commerzbank a revenit pe agenda lui Mustier. Succesul unei eventuale preluări a Commerzbank depinde de Guvernul german, care deţine un pachet de 15% din acţiunile Commerzbank, o moştenire a pachetului de salvare oferit de Berlin în perioada crizei financiare.

Citește și O bancă din România lansează un card pentru copii

De la numirea lui Jean Pierre Mustier în fruntea UniCredit, în 2016, banca italiană a demarat un vast proces de reorganizare care s-a reflectat în mod pozitiv asupra rezultatelor sale financiare şi solidităţii capitalului. UniCredit a derulat o majorare de capital de 13 miliarde euro, a vândut mai multe active şi credite neperformante în valoare de 17,7 miliarde euro şi a eliminat 14.000 de posturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel