Uniunea Europeană, declasată de SUA de statutul ei protocolar
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Probabil, americanii au uitat sa spuna
Probabil, americanii au uitat sa spuna
Uniunea Europeană se gândește la ”posibilele implicații” ale schimbărilor intervenite în protocolul diplomatic american. Statutul de ambasador european a degringolat la rangul de cel al unei organizații internaționale, în spatele tuturor ambasadorilor de stat.

Postul de radio german Deutsche Welle a observat o degradare a statutului diplomatic al delegației Uniunii Europene în Statele Unite. În prezentarea corpului diplomatic postată pe site-ul Departamentului de stat, David O'Sullivan, șeful delegația UE, apare după toți ambasadorii naționali, ordonați, la rândul lor, după data prezentării scrisorilor de acreditare. În calitate doar de reprezentant al unei ”organizații internaționale”, el se găsește, prin urmare, la același nivel cu ambasadorul Uniunii africane la Washington, Arikana Chihombori Quao.

În timpul funerariilor fostului președinte George H.W. Bush, O'Sullivan nu a fost strigat în ordinea cronologică obișnuită, pe picior de egalitate cu ambasadorii naționali, ci la final. Fără o schimbare de protocol, el s-ar fi numărat printre primii 20 de ambasadori, din peste 150 de reprezentanți străini, având în vedere că se află la post din 2014.

Citește și Companiile americane își aduc banii din străinătate acasă

Această declasare s-a produs, probabil, la sfârșitul lulnii octombrie, începutul lunii noiembrie, și a fost extrem de discretă, comentează publicația germană. Când diplomații europeni au fost rugați să explice situații, au răspuns că, Statele Unite au uitat, cu siguranță, să-i informeze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel