Unul dintre obiectivele României, recucerirea unor piețe
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Radu Oprea
Radu Oprea
Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a declarat, sâmbătă, la Cluj, că unul dintre obiectivele României în perioada următoare este recucerirea pieţelor tradiţionale cu ţări din Asia, precum Singapore, Vietnam şi Japonia.

"Recucerirea pieţelor tradiţionale a fost una dintre componentele pe care le-am avut în vedere, inclusiv de a profita industria românească, economia românească de pieţele şi de acordurile comerciale semnate de Uniunea Europeană cu ţările din Asia, vorbim despre Singapore, Vietnam, Japonia. Am pierdut destul de mult timp pentru ca aceste instrumente pe care statul român le are la îndemână în a sprijini antreprenorii români să ajungă pe alte pieţe nu au fost folosite aşa cum ar fi trebuit. (...) Vor urma în octombrie Comisia mixtă cu Coreea şi în noiembrie Comisia mixtă cu Vietnam. Sunt zone unde există potenţial de colaborare foarte mare, atât prin atragere de tehnologie prin investiţiile coreene, de exemplu, în România, dar şi de export în cazul companiilor româneşti. Există însă o stare de confort a antreprenorilor români şi atunci, pentru a-i putea extrage din zona lor de confort, este nevoie şi de implicarea statului român, de creare a acelor oportunităţi în a pune la un loc companiile din Coreea, din Vietnam, companiile din România şi, de ce nu, şi alte pieţe, cum ar fi cea japoneză. Acesta este un efort care va continua, schemele de ajutor de stat sunt o altă componentă", a arătat ministrul Economiei, într-o conferinţă de presă susţinută alături de senatorul Vasile Dîncu.

În opinia sa, important este şi faptul ca românii să cumpere produse româneşti.

"Încercăm să sprijinim atât mediul privat, cât şi companiile de stat pentru a avea o competiţie corectă şi firmele româneşti să fie prezente pe piaţă cu produse bune şi de calitate, astfel încât 'cumpără româneşte' să nu rămână doar o idee frumoasă, ci să devină realitatea noastră de zi cu zi. Să ştim că atunci când cumpărăm produse româneşti sprijinim locurile de muncă ale celor care lucrează, inclusiv aici în Plafar", a menţionat Ştefan Radu Oprea.

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, s-a flat într-o vizită de lucru în judeţul Cluj, unde a vizitat societatea Plafar din Cluj-Napoca şi alte firme cu capital românesc din Turda şi Câmpia Turzii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tendinţe pe piaţa criptomonedelor. Analiză

Aprilie a fost o lună dificilă pentru piața...

Boom-ul inteligenței artificiale nu se dezminte. Analiză

La bursă, acțiunile din sectorul inteligenței...

Cinébébé, o companie UNICĂ în Europa și extrem de prețioasă

Realizarea de filme cu nou-născuți este strict...

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...


pixel