Urări ale președintelui BCE, Christine Lagarde: ”Vom ridica din nou ratele”. Iată mișcările BCE pentru 2023
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Cele mai bune urări ale preșdintelui BCE, Christine Lagarde: ”Vom ridica din nou ratele”. Iată mișcările BCE pentru 2023
Cele mai bune urări ale preșdintelui BCE, Christine Lagarde: ”Vom ridica din nou ratele”. Iată mișcările BCE pentru 2023
Președintele BCE, Christine Lagarde, într-un videoclip înregistrat cu ocazia sărbătorilor Crăciunului, s-a angajat de fapt să facă ”tot ce este posibil” pentru a lupta împotriva inflației. 

Există o promisiune sub bradul Băncii Centrale Europene. Președintele Christine Lagarde, într-un videoclip filmat cu ocazia sărbătorilor Crăciunului, s-a angajat de fapt să facă ”tot ce este posibil” pentru a lupta împotriva inflației, iar BCE ”va reuși”, a spus ea în mesajul său de salut către europenii afectați de costul ridicat al vieții, scrie Europa Today.

”Mărim ratele dobânzilor și le vom crește în continuare, într-un ritm constant, până când vor ajunge la un nivel care să asigure o revenire rapidă a inflației la ținta noastră pe termen mediu de 2%”, a promis Lagarde.

Pe scurt mișcările de la Frankfurt în noul an vor fi în concordanță cu ceea ce s-a făcut în a doua jumătate a anului 2022. Din iulie, BCE a crescut ratele în cel mai rapid ritm înregistrat până acum, ridicându-le per total cu 2,5 puncte procentuale, cu un +0,5 doar în decembrie. 

”În 2022 ne-am dat seama cât de prețios era ceea ce am considerat de la sine înțeles: pace, energie ieftină și stabilitatea prețurilor”, a spus bancherul în mesajul său video. ”Războiul îngrozitor al Rusiei împotriva Ucrainei și a poporului său provoacă suferințe umane la un nivel pe care speram să nu-l mai vedem niciodată pe pământ european”, a subliniat ea. "Războiul duce, de asemenea, la creșterea prețurilor la energie, determinând creșterea inflației în întreaga Europă. Inflația ridicată rănește pe toată lumea, în special pe cei săraci", a adăugat Lagarde.

În partea finală a mesajului video de Crăciun, Lagarde a salutat ”extinderea familiei zonei euro” care va include douăzeci de țări odată cu intrarea Croației de la 1 ianuarie. ”În 2023 – a continuat ea – trebuie să găsim hotărârea de a apăra ceea ce este mai de preț: pacea, libertatea și democrația”. ”Vă doresc tuturor să petreceți momente de bucurie și sărbători alături de oamenii pe care îi iubiți”, a încheiat președintele BCE, potrivit DCNews.

A participat la "Secret Santa" și a primit cadou de la unul dintre bogații lumii

O femeie a fost uluită când a aflat că darurile sale misterioase de la Secret Santa erau de la nimeni altul decât miliardarul Bill Gates, patronul Microsoft.

Bill Gates, gigantul tehnologic de la Microsoft, a făcut totul pentru a o trata pe una dintre angajatele sale - care habar nu avea că miliardarul era Moșul ei secret.

Este cunoscut faptul că Bill Gates participă la oferirea anuală a cadourilor de Crăciun de către Microsoft, dar este pentru prima dată când fericitul destinatar a vorbit.

Pe Reddit, Shelby, în vârstă de 35 de ani, a spus: "Nu, nu, nu: "Sunt în plină forță în rutina mea de pregătire pentru culcare. Îmi verific telefonul pentru ultima oară și spionez o alertă de e-mail care mă informează că pachetul meu RedditGifts Secret Santa a fost expediat! Mă loghez și sunt puțin surprins de faptul că pachetul va fi trimis prin FedEx peste noapte - sună scump. Am observat, de asemenea, că era expediat din statul Washington și, ca o RedditGifter experimentată, îi fac o remarcă soțului meu: "Huh, n-ar fi ceva dacă Moșul meu ar fi Bill Gates ?".

A doua zi, când Shelby s-a dus să își ridice pachetul misterios, și-a amintit cum a strigat funcționarul: "DUMNEZEULE! Ați venit pentru pachetul de la BILL GATES!!!!!! V-am așteptat toată ziua. Este într-adevăr de la Bill Gates sau este o farsă? Luați un cărucior, pentru că veți avea nevoie de el".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Schimbare la vârful Tuborg România

Tuborg România anunță o schimbare în managementul organizației, prin...

Italia stimulează angajările prin bonusuri pentru companii

Guvernul italian a aprobat marți un pachet de legi axat...

Brașovul impune o nouă taxă de drum din cauza TIR-urilor

CJ Brașov a trecut la contramăsuri pentru a proteja...

Pogramul IMM Plus: Credite de la Exim Banca Românească

Exim Banca Românească continuă să susțină antreprenorii...

Taxarea marilor averi, amânată până la toamnă

Aplicarea taxei pe marile averi a fost amânată până la...

Marea Britanie: Încep controalele la importurile din UE

O decizie dificilă, cu două tăișuri, ce vine la opt ani...

Cum reușește Airbus să cumpere titan din Rusia?

În ciuda sancțiunilor impuse Moscovei în urma invaziei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel