Uriașa gaură neagră din galaxia noastră! Există, deși nu ar trebui
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Ceva, care încalcă toate teoriile cunoscute
Ceva, care încalcă toate teoriile cunoscute
Astronomii au descoperit în Calea Lactee o uriașă gaură neagră într-atât de mare, încât pune sub semnul întrebării numeroase teorii legate de evoluția stelelor. 

LB-1, o gaură neagră stelară situată la 15.000 de ani lumină de Terra și pe care revista Nature o descrie pentru prima dată, are o masă de 70 de ori mai mare decât cea a Soarelui. ”Potrivit majorității teoriilor privind evoluția stelară, găuri negre de asemenea dimensiuni nici nu ar trebui să existe în galaxia noastră”, a declarat Liu Jifeng, profesor la Observatorul astronomic național chinez, șeful echipei de cercetători care a studiat LB-1.

”Noi am mers pe ideea că stelele extrem de masive, a căror compoziție chimică este specifică galaxiei noastre varsă mare parte din volumul lor de gaz în puternicele vânturi stelare când se apropie de sfârșitul vieții” și, prin urmare, nu lasă în urma lor o asemenea gaură neagră uriașă, a explicat omul de știință.

Citește și NASA nu a mai văzut așa ceva. Experții sunt fascinați

În condițiile în care Calea Lactee numără, potrivit estimărilor, circa 100 de milioane de găuri negre stelare, LB-1 are o masă de două ori mai importantă decât și-au imaginat vreodată astronomii, care nu înțeleg de ce nu au observat-o până acum. ”Este rândul teoreticienilor să reevalueze tezele existente și să explice cum s-a format acest fenomen”, a adăugat Liu Jifeng.

Într-o primă reacție, David Reitze, cercetător la California Institute of Technology, nu a exclus posibilitatea ca LB-1 să fie ceva aparte, necunoscut, adică un nou tip de gaură neagră, creată de alt mecanism fizic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel