Într-un discurs susţinut în contextul în care discuţiile informale în care sunt implicate 30 de ţări urmează să se încheie marţi seară, Ursula von der Leyen a spus că există unele beneficii pentru mediu ale încetinirii activităţii în ţările care se luptă cu pandemia virală. "Poate că ducem dorul multor lucruri care ne sunt dragi, dar nu ne lipseşte poluarea aerului sau zgomotul din trafic. Când deschidem ferestrele, putem respira aer mai proaspăt. Vedem cum natura se regenerează", a afirmat ea într-un video postat pe Twitter.
Totuşi, şefa executivului comunitar a atras atenţia să nu se revină la vechile obiceiuri atunci când criza se va încheia şi a subliniat importanţa respectării Pactului Verde European. Acordul este una din principalele politici ale comisiei pe care o conduce şi urmăreşte să direcţioneze investiţiile către proiecte ce ar permite ca emisiile de carbon ale blocului comunitar să scadă drastic în următoarele decenii.
"Prin folosirea Pactului Verde European ca busolă, putem să transformăm această criză a pandemiei într-o oportunitate de a ne reconstrui economiile diferit şi de a le face mai rezistente, pentru a lăsa de asemenea în urmă un loc mai bun pentru copiii noştri", a afirmat Ursula von der Leyen.
Citește și Ce presupune pachetul de stimulare economică a Comisiei Europene
Cancelarul german Angela Merkel şi secretarul general al ONU Antonio Guterres se vor adresa, marţi, miniştrilor din aproximativ 30 de ţări care discută despre modul în care lupta împotriva noului coronavirus poate fi legată de cea împotriva schimbărilor climatice. Discursurile lor vor avea loc în ultima zi a Dialogului informal din acest an privind clima de la Petersberg - în apropiere de Bonn -, ţinut pentru prima dată prin videoconferinţă din cauza pandemiei. Participanţii urmează să discute "ce măsuri ar putea deschide calea pentru o redresare verde în urma acestei crize economice", potrivit Ministerului Mediului german.
Nu se aşteaptă rezultate concrete, deoarece dialogul este menit să fie informal. Evenimentul anual a fost creat de Merkel în 2010 pentru a aduce o revigorare în negocierile privind schimbările climatice în urma eşecului unui summit al ONU la Copenhaga. Germania găzduieşte dialogul din acest an împreună cu Marea Britanie, unde urmează să aibă loc următorul summit ONU asupra climei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...