US Navy se pregătește de război: Crează o unitate de agresori submarini
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
India are trei submarine nucleare
India are trei submarine nucleare
Trupele de submarine ale US Navy au început realizarea unui program ce presupune, printre altele, înființarea unei subunități de ”agresori”, menită să participe la exerciții militare pentru îmbunătățirea nivelului de pregătire a flotei pentru acțiuni împotriva Rusiei și China. 

Potrivit publicației USNI News, respectivul plan a fost promovat de câteva luni de viceamiralul Charles Richard și prevede, de asemenea, o reorientare a aplicațiilor militare, astfel încât manevrele să se apropie cât mai mult posibil de acțiuni de luptă reale, dar și elaborarea de noi instrumente de susținere a capacității de luptă în cazul unor conflicte serioase.

Prin urmare, pregătirea trupelor de submarine a fost organizată de așa natură, încăt flota subacvatică să învețe să atace și să se apere. În acest scop s-a și decis înființarea subunității de „agresori”. Potrivit lui Richard, ea va imita, practic, escadrila similară formată în cadrul US Air Force, dar și a aviației marine. De menționat că unele dintre aceste escadrile ”agresor” sunt dotate inclusiv cu avioane rusești.

În cazul submarinelor, vor fi create grupuri de experți, care vor reuni marinari în exercițiu, personal de rezervă, civili. Misiunea lor va fi aceea de a explica altor echipaje ale submarinelor americane cum trebuie ”să își imagineze” un submarin inamic pentru a imita o situație de război reală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel