Vacanța de 1 Mai aduce mii de turiști pe litoralul românesc
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Mamaia Sat / Foto: Litoralulromanesc.ro
Mamaia Sat / Foto: Litoralulromanesc.ro
Cu apropierea sărbătorilor de Paște și 1 Mai, zeci de mii de români sunt așteptați să se îndrepte către stațiunile de pe litoralul românesc, iar hotelierii au pregătit programe și pachete speciale pentru această perioadă, potrivit informațiilor furnizate vineri de un tur-operator specializat pe acest segment.

Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro, a subliniat că apropierea celor două sărbători are un impact pozitiv asupra rezervărilor pe litoralul românesc. Și faptul că Paștele se sărbătorește în luna mai vine ca un factor atrăgător pentru turiști, având în vedere temperaturile mai ridicate. Hotelierii au adaptat ofertele lor la specificul fiecărei sărbători, pregătind programe care să satisfacă nevoile și dorințele turiștilor.

Se observă o tendință a turiștilor de a opta pentru sejururi mai lungi decât în alți ani, cu o medie de 3,4 nopți. În stațiunile Mamaia și Mamaia Nord, durata sejurului este chiar mai mare, dat fiind că și festivalurile și-au prelungit durata.

Pentru această primă vacanță la mare din 2024, tarifele pornesc de la 103 lei/noapte/cameră dublă pentru sejurul de 1 Mai, respectiv 101 lei/noapte/cameră dublă pentru sărbătoarea de Paște.

Peste 200 de unități de cazare au pregătit pachete speciale pentru această perioadă, iar numărul lor este în creștere în fiecare zi. Cele mai multe hoteluri vor fi deschise în stațiunile Mamaia și Mamaia Nord, urmate de Eforie Nord, Costinești și Neptun-Olimp.

Litoralulromanesc.ro, cel mai mare retailer de vacanțe în stațiunile autohtone de la Marea Neagră, promovează peste 500 de structuri de cazare în 13 stațiuni de pe litoralul românesc, de la unități de o stea până la cele de cinci stele. Portalul este deținut de compania Creative Eye SRL din Constanța, cu capital integral privat românesc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Plăți de 119 milioane de euro pentru agricultori

Cele mai semnificative plăți, în valoare de 112,7...

De Sărbători, românii riscă amenzi de până la 5000 de lei

Sunt prevederi legislative pe care românii fie nu le...

Record de mortalitate în fermele de somon din Norvegia

Aproape 63 de milioane de somoni au murit prematur anul...

Schimbare la vârful Tuborg România

Tuborg România anunță o schimbare în managementul organizației, prin...

Italia stimulează angajările prin bonusuri pentru companii

Guvernul italian a aprobat marți un pachet de legi axat...

Brașovul impune o nouă taxă de drum din cauza TIR-urilor

CJ Brașov a trecut la contramăsuri pentru a proteja...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel