Vacanță în Grecia. Cu cât au crescut prețurile
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Tot în Grecia se vor duce românii
Tot în Grecia se vor duce românii
Grecia va fi principala destinaţie turistică externă a românilor în această vară, spune ministrul grec al Turismului, Vasilis Kikilias, adăugând că nu mai este nevoie de certificatul de vaccinare la graniţă. Dar care vor fi prețurile. 

În privința restricțiilor impuse de pandemie, purtarea măştii rămâne obligatorie, în interior, pentru personalul din hoteluri, restaurante şi în cafenele. Dar, să fim serioşi, vara în Grecia nimeni nu stă în interior, toată lumea este afară, avem o vreme superbă, sunt restaurante, cafenele şi baruri grozave în aer liber. Oamenii mănâncă lângă plaje, la barurile de pe plajă, spune oficialul elen, precizând că ”totul s-a mutat afară de mai multe luni, pentru că la noi iarna nu este atât de friguroasă, doar aproximativ două luni şi jumătate, în restul sezonului vremea este perfectă, o vreme călduroasă”.

Despre prețuri, ele ”sunt încă ok. Desigur suntem îngrijoraţi de inflaţie, de criza energetică şi asta a pus o povară pentru toată lumea, în Grecia, în România, în Europa şi întreaga lume.

Turism pentru toate bugetele

Dar, în acelaşi timp, există concurenţă între companiile din sectorul privat în Grecia şi de aceea cred că există vacanţe în Grecia pentru toată bugetele. Un turist care face o cercetare, desigur există turism în zona de high-end, hoteluri de cinci, şase stele, turism de calitate foarte ridicată. Dar există, de asemenea, turism pentru bugete mai mici şi cât de grozave sunt micile taverne tradiţionale de pe malul mării, mânânci mâncarea grecească tradiţională şi vinul, calamari, salată grecească, tzatziki, şi asta e ceva unic. Oferim o experienţă unică”, a subliniat Vasilis Kikilias, într-un interviu pentru Agerpres.

El a precizat, totodată, că ”sunt unele hoteluri de trei stele care cred că au mărit puţin preţurile, dar şi altele, care graţie concurenţei au redus puţin preţurile. De aceea spun că noile tehnologii oferă instrumente, precum rezervările digitale, social media, căutare pe Google. Recomand unei familii obişnuite din România să caute, să meargă la tur-operatorii din România şi să găsească cele mai bune preţuri posibile şi cele mai bune destinaţii”.

Citește și Cea mai veche piramidă egipteană i-a ȘOCAT pe cercetători

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel