Vaccin anti-coronavirus. Bill Gates nu mai are răbdare. Decizie importantă
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Miliardarul american vrea să grăbească lucrurile
Miliardarul american vrea să grăbească lucrurile
Miliardarul american Bill Gates a dezvăluit planurile fondului său Bill & Melinda Gates Foundation, care dispune de peste 40 de miliarde de dolari. Într-un interviu acordat cotidianului Financial Times, fondatorul companiei Microsoft a anunțat că toți acești bani vor fi folosiți în lupta împotriva noului coronavirus.

O decizie care, în opinia omului de afaceri, va permite dezvoltarea unui vaccin împotriva covid-19 în cel mult un an. Bill Gates nu se oprește însă aici. Pentru 4 mai Bill & Melinda Gates Foundation a convocat o consfătuire cu Organizația Mondială a Sănătății și cu alte structuri necomerciale, în cadrul căreia se intenționează strângerea a încă 8 miliarde de dolari, bani destinați tot luptei împotriva noului virus.

Într-un alt interviu, acordat cotidianului francez Le Figaro, Gates a apreciat că omenirea ar putea reveni la o viață normală peste aproximativ un an sau doi, chiar dacă epidemia va fi luată sub control. ”Putem ieși din această primă etapă, elaborând un sistem care să funcționeze fără riscul de revenire la faza exponențială a epidemiei”, a spus întreprinzătorul american.

Citește și Bill Gates, mesaj cutremurător: Se va întâmpla la fiecare 20 de ani

În opinia lui, grație ”sistemelor de testare și monitorizare, autoritățile vor putea stabili cu rapiditate noile focare de infecție, pentru a lua măsuri operative”. Dar, a continuat Bill Gates, ”nimeni din lumea asta nu va mai putea reveni la viața de dinaintea pandemiei, pentru simplul motiv că, la nivel mental, se va instala teama de contaminare. O stare de spirit care, fără să ne dăm seama, ne va schimba modul nostru de viață”, a concluzionat fondatorul Microsoft.

În altă ordine de idei, Gates a subliniat necesitatea absolut obligatorie de a continua eforturile în vederea identificării unor noi metode de tratament, ”mai simple și mai accesibile decât vaccinurile. Desigur, vaccinul este foarte important, dar este de presupus să, până când toți locuitorii planetei vor ajunge să-și facă injecția va fi nevoie de timp. Pănă atunci, pot fi aplicate metodele de tratament”, a explicat miliardarul american.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel