Vaccin anti-covid. AstraZeneca, veste proastă pentru britanici
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Presiunea este foarte mare
Presiunea este foarte mare
Compania farmaceutică AstraZeneca nu poate respecta graficul de livrări a vaccinului în Marea Britanie și, prin urmare, până la sfârșitul anului nu va putea furniza decât 4 milioane din cele 100 de milioane de doze comandate, afirmă publicația Financial Times, citând surse oficiale. 

Anunțul a fost făcut de Kate Bingham, șeful grupului guvernamental pentru vaccinuri, potrivit căruia, din păcate, planificarea inițială va fi dată peste cap. Și asta numai în cazul în care vaccinul dezvoltat de AstraZeneca împreună cu Universitatea Oxford, va parcurge cu bine ultimii metri ai testelor clinice și va primi undă verde din partea autorităților de resort. 

FT amintește că, pe 17 mai Guvernul de la Londra a anunțat că AstraZeneca a pomis să producă și să trimită în Regatul Unit până la sfârșitul lunii septembrie 30 de milioane de doze de vaccin împotriva coronavirusului, conform unei înțelegeri mai ample care vizează furnizarea unui total de 100 de milioane de doze în ajunul lansării unui eventual program de vaccinare în masă a populației. 

Respectivele acorduri au pornit de la premisa că ”totul va funcționa normal, fără surprinze neplăcute”, a precizat Bingham, adresându-se parlamentarilor britanici. 

Citește și COVID-19.De ce se moare mai REPEDE în valul doi al PANDEMIEI

Oficialul și-a exprimat, totodată, convingerea că, până la începutul verii anului viitor, în Marea Britanie vor fi vaccinate aproape 30 de milioane de persoane, oameni în vârstă și cu afecțiuni cronice. Pe lângă vaccinul de la AstraZeneca, autoritățile britanice au mai comentat anul acesta 10 milioane de doze de vaccin de la consorțiul BioNTech - Pfizer, precum și un lot de vaccinuri de la Janssen și Novavax. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel