Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Acest anunţ al Comitetului consultativ naţional pentru imunizare (CCNI) a fost făcut la doar câteva ore după ce Danemarca a renunţat la vaccinul Johnson & Johnson din cauza unor posibile efecte secundare grave, în pofida autorizărilor date pentru acest ser de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).
În aprilie, Agenţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a suspendat temporar utilizarea acestui vaccin după apariţia unor cazuri rare de tromboze. Franţa a decis să îl administreze doar persoanelor cu vârste de peste 55 de ani, la fel ca în cazul vaccinului AstraZeneca.
"Ţinând cont de datele actuale, CCNI recomandă propunerea vaccinului Janssen (filială a grupului Johnson & Johnson, n.r.), precum şi a celui produs de AstraZeneca, pentru persoanele cu vârste de peste 30 de ani", a declarat Caroline Quach, preşedinta CCNI, într-o conferinţă de presă.
Vaccinul Johnson & Johnson poate fi propus şi persoanelor care nu prezintă contraindicaţii, "dacă persoana preferă să fie vaccinată mai repede decât să aştepte un vaccin cu ARN mesager şi dacă avantajele sunt mai mari decât riscurile", a adăugat ea.
Citește și Vaccinul Pfizer. HOTĂRÂREA este ca și luată în Statele Unite
"În timpul studiilor clinice, vaccinul Janssen, cu doză unică, a dovedit o eficacitate de 67%", a precizat Caroline Quach. Provinciile şi teritoriile din Canada vor putea să adapteze pragul de vârstă pentru administrarea acestui ser în funcţie, mai ales, de stocurile lor de vaccinuri.
La 5 martie, Sante Canada a autorizat vaccinul cu doză unică produs de Johnson & Johnson împotriva COVID-19 pentru persoanele de peste 18 ani, însă acest ser nu a fost încă distribuit în ţară. Vineri, prima livrare conţinând 300.000 de doze cu acest vaccin a fost întârziată de Ministerul Sănătăţii din cauza unor îngrijorări legate de calitatea acestora.
Grupul Johnson & Johnson se confruntă cu probleme de producţie într-o uzină din Baltimore, oraş din statul american Maryland, administrată de compania Emergent BioSolutions, după ce s-a constatat că un lot de doze cu acest vaccin nu corespundea normelor de calitate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...