Decizie importantă privind prețurile la energie. Documentul a fost publicat
Guvernul s-a decis în privința...
Acest anunţ al Comitetului consultativ naţional pentru imunizare (CCNI) a fost făcut la doar câteva ore după ce Danemarca a renunţat la vaccinul Johnson & Johnson din cauza unor posibile efecte secundare grave, în pofida autorizărilor date pentru acest ser de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).
În aprilie, Agenţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a suspendat temporar utilizarea acestui vaccin după apariţia unor cazuri rare de tromboze. Franţa a decis să îl administreze doar persoanelor cu vârste de peste 55 de ani, la fel ca în cazul vaccinului AstraZeneca.
"Ţinând cont de datele actuale, CCNI recomandă propunerea vaccinului Janssen (filială a grupului Johnson & Johnson, n.r.), precum şi a celui produs de AstraZeneca, pentru persoanele cu vârste de peste 30 de ani", a declarat Caroline Quach, preşedinta CCNI, într-o conferinţă de presă.
Vaccinul Johnson & Johnson poate fi propus şi persoanelor care nu prezintă contraindicaţii, "dacă persoana preferă să fie vaccinată mai repede decât să aştepte un vaccin cu ARN mesager şi dacă avantajele sunt mai mari decât riscurile", a adăugat ea.
Citește și Vaccinul Pfizer. HOTĂRÂREA este ca și luată în Statele Unite
"În timpul studiilor clinice, vaccinul Janssen, cu doză unică, a dovedit o eficacitate de 67%", a precizat Caroline Quach. Provinciile şi teritoriile din Canada vor putea să adapteze pragul de vârstă pentru administrarea acestui ser în funcţie, mai ales, de stocurile lor de vaccinuri.
La 5 martie, Sante Canada a autorizat vaccinul cu doză unică produs de Johnson & Johnson împotriva COVID-19 pentru persoanele de peste 18 ani, însă acest ser nu a fost încă distribuit în ţară. Vineri, prima livrare conţinând 300.000 de doze cu acest vaccin a fost întârziată de Ministerul Sănătăţii din cauza unor îngrijorări legate de calitatea acestora.
Grupul Johnson & Johnson se confruntă cu probleme de producţie într-o uzină din Baltimore, oraş din statul american Maryland, administrată de compania Emergent BioSolutions, după ce s-a constatat că un lot de doze cu acest vaccin nu corespundea normelor de calitate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul s-a decis în privința...
Rating susţinut de apartenenţa...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...
Donald Trump a câștigat...
Ce se întâmplă cu sezonul turistic din Santorini....
SUA ar putea tăia accesul...
Care este secretul? Nu este...
O selecție a celor semnificative informații ale zilei...
Cercetătorii chilieni au...
Hon Hai propune o colaborare cu...
La o lună după începutul celui de-al doilea mandat al...
Un cuțit de 150.000 de dolari ar putea părea pentru unii...
Bursa de la București încheie...
Libera circulație...
BNR a anunțat cotațiile valutare pentru vineri, 21...
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a vorbit despre...