Valoarea tichetelor de masă crește. Majorarea este INCREDIBILĂ
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Nu este cine știe ce, dar tot ce ceva
Nu este cine știe ce, dar tot ce ceva
Începând cu luna octombrie, valoarea tichetului de masă crește, nu însă și cea a tichetului de creșă. Noile valori sunt valabile pentru semesrul al doilea al anului 2020 și apar în două acte normative publicate în Monitorul Oficial.

Astfel, prin Ordinul Ministerului Muncii 1.452/2020, valoarea tichetului de masă se majorează cu UN LEU, de la 20 la 20,01 lei, în timp ce e Ordinul Ministerului Muncii 1.352/2020 precizează că valoarea tichetului de creșă rămâne la 470 de lei.

Ultima dată, valoarea ambelor tipuri de tichete a crescut în aprilie 2020 - cel pentru masă de la 15,18 la 20 de lei, iar cel pentru creșă de la 460 la 470 de lei.

Potrivit Legii 165/2018, tichetele de masă sunt bilete de valoare pe care angajatorul le poate acorda lunar salariaților, ca alocație de hrană. Acestea se folosesc numai pentru achitarea mesei sau pentru achiziționarea de produse alimentare. Valoarea de 20,01 lei este una maximă, astfel că tichetele pot avea orice valoare sub acest prag.

Citește și Tichete pentru masă caldă. De când se acordă

Tichetele de creșă reprezintă bilete de valoare care se pot acorda lunar salariaților care nu beneficiază de concediul pentru creșterea copilului în vârstă de până la doi ani (sau trei ani, în cazul copilului cu handicap) și de indemnizația aferentă. Acestea pot fi folosite doar pentru plata taxelor la creșa unde salariații au copiii înscriși.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel