Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Un val de deșeuri din plastic care ajunge într-un baraj hidroenergetic major din estul Congo provoacă pene de curent frecvente în mai multe orașe importante, punând autoritățile locale în fața unei provocări dificile, relatează Reuters.
Barajul Ruzizi, situat la capătul sudic al Lacului Kivu, la granița cu Rwanda, alimentează cu energie orașul Bukavu și alte localități, iar întreruperile de curent afectează grav afacerile locale.
Problema este legată de creșterea utilizării plasticului, combinată cu lipsa unui sistem eficient de colectare a deșeurilor în regiune. Ploile torențiale determină scurgerea deșeurilor din zonele muntoase spre lac, unde acestea se acumulează și blochează echipamentele barajului.
„Aceste deșeuri blochează efectiv apa. Apa întâmpină dificultăți în a pătrunde în conductele forțate, ceea ce reduce presiunea și viteza necesare pentru funcționarea mașinilor”, a explicat Ljovy Mulemangabo, directorul provincial al companiei naționale de electricitate SNEL, pentru Reuters.
În fiecare zi, lucrătorii încearcă să scoată sticlele de plastic, canistrele și alte resturi care duc la oprirea echipamentelor timp de ore întregi. Cu toate acestea, plasticul continuă să se acumuleze, provocând pene de curent.
Didier Kabi, ministrul provincial al mediului și economiei verzi, se numără printre cei care caută o soluție. El a declarat pentru Reuters că impunerea obligației ca gospodăriile să se înscrie într-o organizație de colectare a deșeurilor ar putea ajuta la reducerea acumulării de plastic în lac.
„Acest lucru ne va permite să vedem în ce măsură fiecare familie trebuie să-și gestioneze propriile deșeuri la nivel de gospodărie”, a precizat el.
Curățarea la suprafață nu este suficientă, deoarece deșeurile ajung la o adâncime de 14 metri, fiind necesari scafandri pentru a curăța fundul râului și a preveni blocarea turbinelor.
Alex Mbilizi, un lucrător în metal din Bukavu, a declarat că lipsa energiei electrice le creează probleme.
„Șefii noștri ne presează din cauza întârzierilor în finalizarea comenzilor, iar noi nu știm ce să facem”, a spus el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...