Vânzările Dacia au scăzut dramatic în Marea Britanie
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Uzinele Dacia
Uzinele Dacia
Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au scăzut cu 6,7% în octombrie, pe fondul unui declin de 13% al cumpărătorilor individuali, provocat de "incertitudinile economice şi politice" legate de Brexit, a anunţat marţi Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT). transmite Reuters.

Livrările au scăzut luna trecută la 143.251 de unităţi, faţă de 153.599 de vehicule în octombrie 2018. În topul celor mai bine vândute modele în octombrie se află Ford Fiesta, Nissan Qashqai, Volkswagen Golf, Mercedes-Benz A Class şi Ford Focus.

În octombrie, Dacia a vândut 1.287 de vehicule pe piaţa britanică, în scădere cu 27,62% faţă de perioada similară din 2018, când a înmatriculat 1.778 de unităţi.

"Creşterea vânzărilor de automobile cu propulsie alternativă este binevenită, ea demonstrează apetitul în creştere al cumpărătorilor pentru noile tehnologii", a apreciat directorul general al SMMT, Mike Hawes.

Volkswagen, anunț de ultimă oră. Ce se va întâmpla cu investiția din Turcia

Cota de piaţă a vehiculelor cu propulsie alternativă a urcat la 9,9% în octombrie.

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au scăzut cu 2,9% în primele zece luni din acest an, la două milioane de unităţi. În topul celor mai bine vândute modele se află Ford Fiesta, Volkswagen Golf, Ford Focus, Vauxhall Corsa, şi Mercedes-Benz A Class.

În perioada ianuarie-octombrie 2019, Dacia a vândut pe piaţa britanică 26.631 vehicule, în creştere cu 32,88% faţă de primele zece luni din 2018, când a înmatriculat 20.042 unităţi.

Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel