Venețienii au spus stop. Noi reguli stricte pentru turiști

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Canal în Veneția
Canal în Veneția
Autoritățile din Veneția au limitat numărul de turști care pot vizita orașul. Cu toate acestea localnicii par să nu fie mulțumiți de măsurile adoptate.

Venețienii și vizitatorii orașului pe apă deopotrivă au salutat noile reguli introduse joi pentru a limita numărul de turiști, în încercarea de a reduce supraaglomerarea.

 

Noile reguli

Grupurile de turiști vor fi limitate la 25 de persoane, iar ghizilor le va fi interzis să folosească difuzoare, pentru a facilita circulația pietonilor și a o face mai liniștită pentru locuitori.

"Ar fi mai bine să se reducă mai mult. Pentru că nu te poți plimba pe aleile înguste de pe malul canalului atunci când aceste grupuri le tranzitează", a declarat o locatară, spunând că era și mai rău atunci când era nevoită să își folosească căruciorul de cumpărături.

În aprilie, Veneția a devenit primul oraș din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori, în încercarea de a descuraja turiștii care vizitează orașul doar pentru o zi să vină în perioadele de vârf.

Sebastian Fagarazzi, cofondator al companiei turistice "Venezia Autentica", a declarat că este nevoie de mai multe măsuri pentru a face orașul mai liniștit.

"Este probabil o decizie bună în această privință, dar nu va fi suficientă. Turismul din Veneția a alungat 72% dintre locuitori în ultimii 70 de ani,  doar 28% mai sunt încă aici în prezent", a spus el.

Centrul istoric al Veneției avea peste 170.000 de locuitori în 1954, potrivit autorităților locale. Anul trecut, numărul rezidenților a scăzut la puțin peste 49.000.

"Ca urmare, nu este suficient să facem grupuri mai mici sau, de exemplu, să le cerem oamenilor să plătească o mică taxă (de 5 euro) de turism. Ceea ce trebuie făcut este să regândim turismul pentru a sprijini comunitatea locală", a adăugat Fagarazzi, a cărui organizație își propune să sprijine un turism mai durabil.

Restricțiile, care acoperă centrul orașului, dar și insulele Murano, Burano și Torcello, au fost aprobate și de unii turiști.

"Da, cred că este bine. Adică, este foarte, foarte aglomerat în multe locuri", a declarat un vizitator din Scoția.

"Ieri, în special, am fost la Bazilica Sfântul Marcu și cozile erau uriașe la intrare, așa că cred că este nevoie de o gestionare, este probabil cel mai bun mod în care o pot descrie."

 

Impactul turiștilor asupra infrastructurii orașului

Anul trecut, 20 de milioane de persoane au vizitat celebrul oraș.

Taxa impusă turiștilor, prima de acest fel, nu va ajuta neapărat dacă nu se ocupă în mod specific de "povara invizibilă" a turiștilor, făcând referire la impactul pe care aceștia îl au în locurile vulnerabile ale orașului, este de părere directorul general al unui program de gestionare a activelor turistice durabile, desfășurat de Universitatea Cornell.

În Veneția, spune Wood, acest lucru poate fi realizat doar prin existența unor date cu privire la cât de mult "costă" fiecare turist în ceea ce privește impactul asupra locurilor pe care le vizitează, inclusiv presiunea pe care o exercită asupra infrastructurii. Acest lucru este valabil în special în Veneția, unde prezența navelor de croazieră în ultimii ani și a miilor de oameni care debarcă în micul oraș istoric a făcut din acesta un exemplu de turism excesiv.

"Gestionarea utilităților face parte din povara invizibilă a turismului, deoarece nimeni nu o contabilizează, iar aceasta este problema cu noua taxă din Veneția. Ei ghicesc, nu știu de câți bani au nevoie per turist pentru a combate costurile asociate", a declarat Epler Wood.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Trenul nou a rămas în gară
Industrie. Foto: Pexels.com
foto: pexels
Tichete / Foto: DCBusiness

Tichetele scapă de impozitare și contribuții sociale

O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...

Dacia Bigster / sursa foto: Dacia.ro

Vânzările Dacia în Europa au scăzut

Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...

Exploatare minieră
Experții au analizat toate aspectele / FOTO: Freepik
Industrie / Sursa: Freepik.com
Daniel Apostol, Franck Neel și Raluca Covrig / Foto: DCBusiness
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook

Bursa de Valori Bucureşti, în creştere. Cifrele zilei

Bursa de Valori Bucureşti a deschis pe verde şedinţa de...

Joe Biden și Volodimir Zelenski / Foto: Casa Albă / Flickr
Bună dimineața!
Riscă să devină vulnerabil / FOTO: Freepik
Warren Buffett
Disperare!
Sedinta de Guvern
vouchere sociale
Foto: Oana Pavelescu
Fabrică auto / FOTO: Freepik
Fabrică auto

Ford dă afară mii de angajați din Europa

Decizia afectează în mod direct aproximativ 4.000 de...

Conductă gaz

BEI: Împrumut de 200 de milioane de euro pentru Delgaz Grid

Banca Europeană de Investiții (BEI) a anunțat acordarea...

Vladimir Putin / Foto: kremlin.ru
Dumitru Chisăliță (AEI)

pixel