Vernisajul primei expoziții de artă a unui robot dotat cu AI

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Ai-Da
Ai-Da
O expoziţie cu lucrări de artă realizate de un robot umanoid dotat cu inteligenţă artificială (AI) urmează să fie inaugurată la Oxford, Marea Britanie, şi include creaţii concepute cu ajutorul unui braţ robotic şi al unei camere încorporate, informează luni Press Association. 


Ai-Da, botezată după numele matematicienei Ada Lovelace, este considerată primul robot ultra-realistic capabil de a desena oameni în situaţii reale cu ajutorul ochiului său bionic şi al unui creion ataşat de braţul robotic, potrivit creatorilor acestuia. 

Intitulată ''Unsecured Futures'', expoziţia solo a robotului Ai-Da îşi va deschide porţile la Oxford University începând cu 12 iunie şi va prezenta o selecţie din creaţiile realizate de Ai-Da în cadrul universităţii folosind procese şi algoritmi. 

Operele de arta includ desene, pictură, sculptură şi artă video, explorând graniţele dintre inteligenţa artificială, tehnologie şi viaţa organică. 

"Propunând o mişcare artistică de pionierat care foloseşte inteligenţa artificială, suntem încântaţi să o prezentăm pe Ai-Da, primul artist umanoid profesionist, care îşi realizează propriile lucrări şi este, în acelaşi timp, un performance artist", a apus Aidan Meller, inventatorul Ai-Dei şi proprietarul unei galerii de artă. 

"Operele acestui robot dotat cu inteligenţă artificială folosesc procese ale inteligenţei artificiale şi algoritmi. Creaţiile ne provoacă să ne gândim la utilizările, dar şi la excesele pe care le presupun inteligenţa artificială şi tehnologiile existente astăzi în lume". 

O echipă de ingineri din Leeds a realizat braţul robotic folosit de Ai-Da, care foloseşte un număr de etape şi algoritmi AI, calculând o cale virtuală pe baza lucrurilor pe care le vede şi interpretând coordonate care, în final, dau naştere unei opere de artă. 

"Aşteptăm cu nerăbdare dezbaterea pe care Ai-Da o va crea în rândul publicului", a spus Lucy Seal, cercetător şi curator în cadrul proiectului. 

"Măsura potenţialului artistic şi a succesului său va fi discuţia pe care o va genera. Lansarea unei provocări care să-i facă pe oameni capabili să-şi reimagineze atitudinile în ceea ce priveşte viaţa organică şi viitorul este principalul obiectiv al proiectului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE
Donald Trump
Prețuri. Foto: Michael Burrows - Pexels
Robor urcă din nou

Vești proaste privind ROBOR

Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.

Mihai Barbu și Marcel Ciolacu / Foto: gov.ro
Oameni traversează strada
Hobby-ul poate fi profitabil / Foto: Freepik
Defrișări
Gazprom
Bună dimineața! /FOTO: Freepik
Factură electronică / Foto: Freepik
Starlink / Foto: Arhiva Starlink / Flickr
Instalație de gaze

Care sunt cele mai căutate locuinţe de către români

Apartamentele cu două camere reprezintă cea mai...

Fuziune / FOTO: Freepik

Natixis și Generali vor crea un gigant european

Când doi titani își unesc forțele, iar piața...


pixel