Vestele antiglonț ale militarilor chinezi i-au amuzat pe occidentali
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Semne distinctive pe aceste veste
Semne distinctive pe aceste veste
La impresionanta paradă militară desfășurată la Beijing pe 1 octombrie și dedicată aniversării a 70 de ani de regim comunist în China, o mare parte dintre militarii care au defilat prin fața tribunelor oficiale au purtat un semn distinctiv pe vestele lor antiglonț, ceva care, în opinia experților occidentali, ar putea fi un cod Quick Response (QR).

Lângă acel cod erau trecute numele, gradul și alte informații despre posesorul uniformei. Folosirea acestor QR coduri nu este clară, dar este posibil să fie vorba despre un model de vestă antiglonț concepută special pentru parada jubiliară.

Codurile QR au devenit omniprezente în China după apariția numeroaselor aplicații de plată, precum Alipay. Consumatorii chinezi preferă să cumpere din magazine sau chiar de la vânzătorii ambulanți folosind telefonul lor mobil și scandând codurile aferente în locul cardurilor sau a banilor.

Citește și China și-a etalat forța militară. Armele teribile ale Beijingului VIDEO

”Noul sistem de plată a explodat în mai puțin de un deceniu, trecând de la creație la dominație. Cu peste un miliard de utilizatori pe fiecare platformă, este evident că oamenii au înțeles care sunt avantajele acestor rețele”, arată un studiu elaborat de Center on Regulations and Markets.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel