Vești bune pentru crescătorii de animale. APIA oferă sprijin financiar pentru serviciile prestate în luna iulie
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Ferma
Ferma
APIA a dat startul acordărilor de fonduri pentru crescătorii de animale. 

Crescătorii de animale vor primi un ajutor financiar de peste 2,42 milioane lei, solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna iulie a anului 2023, informează vineri Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

"Suma autorizată la plată este în valoare de 2.424.730,37 lei şi se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru solicitanţii care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor, cu modificările şi completările ulterioare.", se precizează în anunţul instituţiei.

De asemenea, recent, APIA a anunțat un ajutor de stat acordat pentru crescătorii de bovine.

Citește și: APIA, sprijin pentru susținerea activității  crescătorilor din sectorul bovin

Beneficiarii sunt crescătorii de animale, care au în posesie permanentă bovine înscrise în BND, în calitate de proprietar de animale și/sau proprietar de exploatație, respectiv: persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, persoane juridice, societăți agricole constituite în baza Legii nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură, cu modificările și completările ulterioare.

Documentele depuse/transmise în copie de către beneficiar vor purta sintagma „conform cu originalul”, vor fi datate şi însuşite prin semnătură de către beneficiar.

Valoarea totală a schemei de ajutor de stat este de 217.756.000 lei, echivalentul sumei de 44 milioane euro și se asigură de la bugetul de stat în limita prevederilor bugetare aprobate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) pe anul 2023.

Cuantumul ajutorului de stat este de 73 euro/cap vacă adultă.

Valoarea totală a ajutorului ce poate fi acordată pentru fiecare beneficiar nu depăşeşte echivalentul în lei a 250.000 euro, la cursul de schimb valutar stabilit de Banca Națională a României, valabil la data intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență nr. 3/2023

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Statele Unite creează o „centură de baterii”

În copilărie, Devante Cuthbertson era convins că, într-o...

Norvegia deschide noi zone pentru explorări petroliere

Norvegia oferă 37 de noi blocuri pentru explorări...

Coșmarul celor de la Boeing continuă: Accident cu 11 răniți

Incidentul produs în noaptea de 8 spre 9 mai a dus la...

Mitsubishi, condamnată să plătească un miliard de dolari

Producătorul auto japonez Mitsubishi Motors, aliat al...

Xiaomi pregătește trei noi modele de telefoane

Potrivit informațiilor de presă se pare că noile modele...

Noi tensiuni între SUA și China în sectorul tehnologiei

Printre licențele revocate se numără și cele care...


pixel