România poate profita de alegerea lui Trump? Adrian Negrescu: Moment T0 pentru România
Alegerea lui Donald Trump în...
Performanța peste așteptări a fost determinată de sectorul serviciilor, care a înregistrat cea mai puternică creștere din iunie în sondajele efectuate de S&P Global în rândul directorilor de achiziții. Producția din industria prelucrătoare s-a îmbunătățit, de asemenea, pe măsură ce blocajele din lanțul de aprovizionare s-au mai atenuat.
Activitatea a crescut în întreaga regiune, atât Franța, cât și Germania revenind la expansiune, după probabilele scăderi din ianuarie.
"Creșterea a fost susținută de creșterea încrederii, pe măsură ce temerile legate de recesiune se estompează, iar inflația dă semne că a ajuns la apogeu", a declarat marți, într-o declarație, economistul Chris Williamson de la S&P Global. "Industria prelucrătoare a beneficiat, de asemenea, de o îmbunătățire majoră a performanțelor furnizorilor."
Datele sunt cele mai recente care subliniază rezistența zonei euro la șocul energetic alimentat de invazia Rusiei în Ucraina. Încrederea s-a îmbunătățit pe măsură ce penuria de gaze naturale a devenit din ce în ce mai puțin probabilă în această iarnă, iar cea mai gravă inflație din ultimele decenii a început să se retragă de la vârful său de două cifre.
În timp ce presiunile asupra prețurilor s-au mai temperat în februarie, acestea au persistat în sectorul serviciilor, potrivit S&P Global. Acest lucru a fost parțial legat de creșterea mai mare a salariilor - un lucru care ar putea îngrijora Banca Centrală Europeană, deoarece aceasta studiază astfel de tendințe de bază pentru a determina traiectoria adecvată a ratelor dobânzilor.
Datele vor întări probabil hotărârea oficialilor de a continua să majoreze costurile de împrumut la ceea ce ei numesc niveluri "restrictive". BCE a majorat ratele cu o jumătate de punct în această lună și aproape că a promis un pas identic în martie.
Olli Rehn, membru al Consiliului guvernatorilor, a declarat, în comentariile publicate luni, că sunt probabile alte majorări dincolo de aceasta și că vârful va fi atins probabil în vară.
"Combinația dintre creșterea accelerată și presiunile încăpățânate asupra prețurilor va încuraja în mod natural o tendință de înăsprire suplimentară a politicii în lunile următoare", a spus Williamson.
Cifrele urmează după un avans ușor al PMI din Australia și o lectură de creștere neschimbată în Japonia. Se așteaptă ca cifrele din Marea Britanie și SUA, care vor fi publicate mai târziu marți, să arate îmbunătățiri, dar să indice în continuare contracții.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Donald Trump în...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...