Vindecată de COVID-19 fără tratament. Nu e o minune
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Medicii au recurs la o singură măsură
Medicii au recurs la o singură măsură
Oamenii de știință de la Universitatea din Melbourne au ajuns la concluzia că organismul persoanelor cu o imunitate bună are capacitatea de a învinge singur infecția de coronavirus. Rezultatele studiului au fost publicate în revista Nature Medicine

Obiectul studiului a fost o femeie de 47 de ani din orașul chinez Wuhan, care a venit în Australia. Ulterior, ea a fost spitalizată cu simptome covid-19, adică stare de slăbiciune acută, sufocare, tuse uscată și temperatura ridicată. Se precizează că pacienta, fără vicii, nu avea afecțiuni patologice.

Pe perioada internării, femeii nu i-a fost admitrată medicație, respectiv antibiotice sau preparate antivirusale. Singura măsură pe care medicii au luat-o a fost hidratarea permanentă a pacientei, pentru menținerea echilibrului de apă din organism.

După două săptămâni, femeia de 47 de ani s-a vindecat în totalitate. Rezultatele analizelor de sânge au arătat o creștere a celulelor sistemului imunitar, ceea ce reprezintă o reacție specifică a organismului când luptă împotriva gripei sezoniere obișnuite.

Citește și Coronavirusul se comportă anormal în Germania. Ce este ciudat

”Studiul nostru demonstrează că, deși covid-19 este generat de un virus nou, pe durata de însănătoșire a persoanelor fără probleme anterioare de sănătate, răspunsul imunitar este unul ferm și stabil, la fel cum se întâmplă în cazul banalei gripe”, a relatat unul dintre autorii studiului, Katherine Kedzierska.

Cercetătorii australieni sunt de părere că acest caz reprezintă un important pas înainte pe calea înțelegerii procesului de însănătoșire, iar rezultatele muncii lor pot fi folosite pentru perfecționarea metodelor de tratament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel