Virgil Popescu: ”Nu am văzut creșteri de preț foarte mari”
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Virgil Popescu: Procesul de decarbonare NU se poate fără energie nucleară
Virgil Popescu: Procesul de decarbonare NU se poate fără energie nucleară
Ministerul Energiei va veni în Guvern cu o Ordonanţă de Urgenţă prin care abaterile repetate ale distribuitorilor şi furnizorilor de energie vor fi sancţionate la nivelul cifrei de afaceri, a anunţat, marţi, ministrul de resort, Virgil Popescu.

"Am discutat înainte la minister, am prezentat prim ministrului, şi ANRE a fost de acord, ca, prin Ordonanţa de transpunere a Directivei 944 pe care o avem în lucru şi o să venim cu ea în Guvern prin Ordonanţă de Urgenţă, să modificăm, iar abaterile repetate ale distribuitorilor, ale furnizorilor care încarcă facturile, pun preţuri estimate (...) toate aceste lucruri mărunte care deranjează clienţii, deranjează românii, să le sancţionăm la nivelul cifrei de afaceri. (...) Ne-a prezentat ANRE structura amenzilor care au fost date - o amendă de 10.000 de lei pe care o ia un furnizor o plăteşte imediat şi se face că nici nu a văzut şi lucrurile se întâmplă în continuare. Vrem să stopăm aceste lucruri prin coercitiv, prin modificarea legislaţiei, în aşa fel încât să ştie că, dacă fac un lucru de genul acesta în mod repetat, evident nu vorbim de abuzuri din partea autorităţilor statului, vor trebui să plătească la nivelul cifrei de afaceri", a explicat Virgil Popescu.

Întrebat de creșterea facturilor la energie, Popescu a spus că ”nu am văzut creșteri de preț foarte mari”. În acest context, el a explicat ce trebuie să facă un client care sesizează un abuz în factura de energie electrică. 

”O reclamație la ANRE, dacă dorește să implice ANRE-ul, dacă dorește să rezolve amiabil cu furnizorul, direct la furnizor. Dacă observă că nu e rezolvată la furnizor, direct la ANRE. ANRE-ul vine, își face controlul, dacă este prima reclamație la furnizorul respectiv, evident că nu se va întâmpla nimic. Vorbim de abateri repetate, nimeni nu e absurd!

Citește și Ministrul economiei despre prețurile la energie: Ce facem ne jucăm de-a adminsitrația

Eu am văzut că vorbim de 1.800 - 2.000 de reclamații, foarte multe care au fost în ultimele perioade și au fost date o groază de amenzi. Adică le-au soluționat. Ideea este să existe voință ca să se facă acest lucru”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...


pixel