"Aseară, în jurul orei 9:00, am pus aplicaţia funcţională pe site-ul Ministerului Economiei, se poate regăsi la prevenire.gov.ro, acolo poate fi accesată, poate fi utilizată, dar aş vrea să atrag atenţia că fiecare doritor de Certificat (pentru Situaţie de Urgenţă n.r.) care şi-a introdus datele trebuie să nu uite că această declaraţie trebuie încărcată cu semnătura digitală. Dacă nu este încărcată cu semnătura digitală, acest certificat este automat revocat, după câteva secunde după ce este verificat. Am intrat pe site în această dimineaţă şi am văzut că sunt câteva Certificate pentru Situaţie de Urgenţă revocate pentru că nu au fost încărcate cu semnătura digitală. Este obligatoriu să o şi semneze, cei care dau această declaraţie, iar semnătura digitală este verificată în baza naţională de semnături digitale", a afirmat Virgil Popescu, la Digi 24.
Salariile bugetarilor pe timp de pandemie. Se discută mai multe scenarii
Ministrul Economiei a explicat că procedura de solicitare în aplicaţie poate fi reluată dacă documentul a fost revocat iniţial din cauza completării formularului fără semnătura digitală.
"Pentru că situaţiile financiare nu se pot depune la ANAF decât cu semnătura digitală, automat există o persoană împuternicită în acea companie cu această semnătură digitală. În momentul completării, la sfârşitul acestei operaţiuni de completare, se cere încărcarea acelei declaraţii pe propria răspundere cu o semnătură digitală. Acolo trebuie să fie foarte atenţi, să semneze digital şi apoi să încarce. Nu este însă nicio problemă, pentru că operaţiunea poate fi reluată chiar dacă certificatul a fost obţinut iniţial fără semnătură digitală şi revocat, poate fi reluată şi obţine certificat digital. Îi rog să fie atenţi la acest lucru. Nu sunt foarte multe certificate de urgenţă revocate, dar am vrut să fie foarte atenţi operatorii economici să încarce cu semnătura digitală", a precizat Virgil Popescu.
Pe de altă parte, ministrul Economiei a apreciat că nu este necesară o rectificare bugetară negativă.
"Am avut aseară o discuţie cu ministrul Finanţelor şi din punctul meu de vedere şi al Ministerului Economiei nu cred că este cazul de rectificare negativă a bugetului, întrucât nu mai avem mult şi îmi doresc să începem să pompăm bani în economie, inclusiv prin acele proiecte de finanţare prin care microîntreprinderile, întreprinderile mici şi mijlocii sunt direct finanţate prin ajutoare de stat, prin granturi. Să aşteptăm proiectul de rectificare bugetară, să aşteptăm să-l aducă Ministerul Finanţelor", a precizat Popescu.
Executivul urmează să se reunească în după-amiaza zilei de luni în şedinţă de Guvern, pe ordinea de zi fiind şi rectificarea bugetară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...