Virusul din China. Warren Buffett, sfat pentru investitori
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Investitorul nu crede că există motive de panică
Investitorul nu crede că există motive de panică
Investitorul american, Warren Buffett, consideră că epidemia de coronavirus este ”o situație care îngrijorează”, dar nu vede nici un motiv pentru a vinde sau cumpăra acțiuni din caza ”titlurilor din presă”.

Intervievat de postul de televiziune CNBC, Buffett, fondatorul și patronul companiei Berkshire Hathaway și unul dintre cei mai respectați oameni de afaceri de pe Wall Street, a apreciat că starea de neliniște generată de răspândirea virusului CoVID-19 nu reprezintă un motiv întemeiat pentru ca investitorii să intre în panică, apucându-se să vândă sau să cumpere acțiuni.

Declarația vine în contextul în care bursele americane și europene au înregistrat, în primele două zile ale săptămânii, pierderi uriașe în contextul deprecierii acțiunilor marilor companii. Potrivit datelor oficiale, în perioada de referință, piața de capital din SUA a pierdut 1,737 trilioane de dolari.

Citește și Coronavirus. În China, pacienții vindecați s-au îmbolnăvit din nou

Marți, indicele S&P 500 a pierdut 810 milioane de dolari, la care s-au adăugat alte 927 de milioane din ziua anterioară. Analiștii au explicat că investitorii evită activele de risc în contextul în care tot mai multe voci oficiale vorbesc despre o iminentă încetinire a ritmului de creștere a economiei mondiale din cauza coronavirului.

Spaima jucătorilor din piața s-a accentuat după ce înalți responsabili americani avertizat că, după toate probabilitățile, coronavirusul se va răspândi și în Statele Unite. ”Problema nu este dacă se va întâmpla, ci când”, au subliniat oficialii, citați de New York Times.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel