Vladimir Putin a pus ochii pe criptomonedele rușilor

Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Rusia este îngrijorată că preţul ridicat al gazelor ar putea distruge cererea
Rusia este îngrijorată că preţul ridicat al gazelor ar putea distruge cererea
Președintele Vladimir Putin a însărcinat mai multe ministere și banca centrală să se pregătească pentru verificarea informațiilor furnizate de angajații guvernamentali cu privire la deținerile lor de active digitale. Ordinul vine ca parte a unui nou plan de combatere a corupției, care a fost recent aprobat de liderul rus.

Autoritățile vor inspecta declarațiile despre criptomonede depuse de oficialii ruși în timp ce Putin aprobă planul anticorupție

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care aprobă Planul național anticorupție al țării pentru perioada 2021-2024. Ca parte a noii strategii, șeful statului rus a instruit ministerele finanțelor, muncii și dezvoltării digitale, împreună cu banca centrală, să propună inspecții ale oficialilor care sunt obligați să își dezvăluie activele digitale cât și moneda, scrie BITCOIN.COM.

Departamentele guvernamentale și Banca Rusiei au termen până la 15 noiembrie să-și prezinte propunerile, a raportat portalul rus de știri de afaceri RBC. Eventualele verificări trebuie să poată stabili corect cât de exacte și complete sunt datele furnizate de oficiali cu privire la investițiile lor în criptomonede.

Instituțiile vor trebui, de asemenea, să analizeze practicile existente în prezent pentru divulgarea informațiilor despre proprietatea asupra activelor digitale și controalele asupra cheltuielilor pentru achiziționarea acestora. Termenul limită pentru această sarcină este 20 septembrie 2023. Și înainte de 15 iulie 2024, Procuratura Generală ar trebui să prezinte inițiative care vizează suprimarea corupției legate de activele financiare digitale, drepturile digitale (jetoane) și criptomonede.

Xi Jinping vrea redistribuirea averilor. Surprize pentru miliardarii Chinei

Investitorii privați de cripto nu ar trebui să-și facă griji pentru moment, dar lațul se strânge, avertizează experții

Anul trecut, Vladimir Putin a semnat un ordin prin care îi obligă pe angajații guvernului să își declare averea în criptomonede. Oficialii ruși au fost obligați să trimită informații detaliate despre locul în care au cumpărat activele digitale, precum și valoarea acestora până la 30 iunie 2021. Obligația se aplică și soților și copiilor lor, precum și candidaților pentru funcții publice și familiilor lor.

Investitorii obișnuiți în cripto nu au de ce să se teamă deocamdată, dar nici nu ar trebui să se relaxeze, potrivit Efim Kazantsev, expert la Școala digitală din Moscova. Procesul de reglementare cu privire la spațiul criptomonedelor din Federația Rusă „urmează o cale de strângere a șurublui”, a comentat el, menționând totodată că: ”Dorința statului de a lua sub control strict sfera criptografică este vizibilă cu ochiul liber”.

În legea rusă „Cu privire la activele financiare digitale”, criptomoneda este, de asemenea, definită ca proprietate care este supusă declarării și supravegherii în ceea ce privește originea fondurilor cheltuite pentru achiziția sa, a subliniat Roman Yankovsky reprezentant al  Asociației Avocaților din Rusia. El a subliniat că, deși noul decret prezidențial nu vizează direct investitorii privați, acesta poate afecta toți jucătorii de pe această piață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel