Vladimir Putin a pus ochii pe criptomonedele rușilor
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Rusia este îngrijorată că preţul ridicat al gazelor ar putea distruge cererea
Rusia este îngrijorată că preţul ridicat al gazelor ar putea distruge cererea
Președintele Vladimir Putin a însărcinat mai multe ministere și banca centrală să se pregătească pentru verificarea informațiilor furnizate de angajații guvernamentali cu privire la deținerile lor de active digitale. Ordinul vine ca parte a unui nou plan de combatere a corupției, care a fost recent aprobat de liderul rus.

Autoritățile vor inspecta declarațiile despre criptomonede depuse de oficialii ruși în timp ce Putin aprobă planul anticorupție

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care aprobă Planul național anticorupție al țării pentru perioada 2021-2024. Ca parte a noii strategii, șeful statului rus a instruit ministerele finanțelor, muncii și dezvoltării digitale, împreună cu banca centrală, să propună inspecții ale oficialilor care sunt obligați să își dezvăluie activele digitale cât și moneda, scrie BITCOIN.COM.

Departamentele guvernamentale și Banca Rusiei au termen până la 15 noiembrie să-și prezinte propunerile, a raportat portalul rus de știri de afaceri RBC. Eventualele verificări trebuie să poată stabili corect cât de exacte și complete sunt datele furnizate de oficiali cu privire la investițiile lor în criptomonede.

Instituțiile vor trebui, de asemenea, să analizeze practicile existente în prezent pentru divulgarea informațiilor despre proprietatea asupra activelor digitale și controalele asupra cheltuielilor pentru achiziționarea acestora. Termenul limită pentru această sarcină este 20 septembrie 2023. Și înainte de 15 iulie 2024, Procuratura Generală ar trebui să prezinte inițiative care vizează suprimarea corupției legate de activele financiare digitale, drepturile digitale (jetoane) și criptomonede.

Xi Jinping vrea redistribuirea averilor. Surprize pentru miliardarii Chinei

Investitorii privați de cripto nu ar trebui să-și facă griji pentru moment, dar lațul se strânge, avertizează experții

Anul trecut, Vladimir Putin a semnat un ordin prin care îi obligă pe angajații guvernului să își declare averea în criptomonede. Oficialii ruși au fost obligați să trimită informații detaliate despre locul în care au cumpărat activele digitale, precum și valoarea acestora până la 30 iunie 2021. Obligația se aplică și soților și copiilor lor, precum și candidaților pentru funcții publice și familiilor lor.

Investitorii obișnuiți în cripto nu au de ce să se teamă deocamdată, dar nici nu ar trebui să se relaxeze, potrivit Efim Kazantsev, expert la Școala digitală din Moscova. Procesul de reglementare cu privire la spațiul criptomonedelor din Federația Rusă „urmează o cale de strângere a șurublui”, a comentat el, menționând totodată că: ”Dorința statului de a lua sub control strict sfera criptografică este vizibilă cu ochiul liber”.

În legea rusă „Cu privire la activele financiare digitale”, criptomoneda este, de asemenea, definită ca proprietate care este supusă declarării și supravegherii în ceea ce privește originea fondurilor cheltuite pentru achiziția sa, a subliniat Roman Yankovsky reprezentant al  Asociației Avocaților din Rusia. El a subliniat că, deși noul decret prezidențial nu vizează direct investitorii privați, acesta poate afecta toți jucătorii de pe această piață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel