Vladimir Putin le face americanilor o oferă de NEREFUZAT
26 oct, 16:16, de  Oana Pavelescu
Președintele Vladimir Putin face o ofertă interesantă țărilot NATO după ce SUA s-a retras dintr-un tratat din perioada Războiului Rece.
Vladimir Putin
Vladimir Putin

Putin este de acord cu inspecțiile în Kaliningrad pentru a demonstra că în enclavă nu au staționat rachete croazieră pe care SUA le-au invocat ca motiv al retragerii sale anul trecut din Tratatul Forțelor Nucleare din 1987, potrivit unei declarații oficiale a Kremlinului de luni. Verificările ar fi condiționate de accesul reciproc la site-urile SUA și NATO din Europa.

Putin s-a oferit, de asemenea, să nu desfășoare rachetele în Europa, cu excepția cazului în care SUA și aliații săi plasează arme  susțnând că Moscova încalcă tratatul. Fiecare parte respinge acuzațiile celeilalte de încălcare a acordului.

"Având în vedere tensiunea neîncetată de-a lungul liniei Rusia-NATO, sunt evidente noi amenințări la adresa securității europene", a spus Putin, potrivit declarației. „Pentru a facilita căutarea soluțiilor politice și diplomatice de compromis, suntem pregătiți să luăm măsuri suplimentare pentru a minimiza consecințele negative ale prăbușirii Tratatului INF”.

Apelul vine la cel mai slab moment de după Războiul Rece în relațiile dintre Rusia și Occident, iar ultimul acord major de control al rachetelor dintre cele două superputeri nucleare urmează să expire în februarie 2021.

Putin a AUTORIZAT personal TRANSFERUL lui Navalnîi în Germania

Săptămâna trecută, Putin s-a oferit să înghețe dezvoltarea de noi arme pentru a prelungi tratatul Noul START cu un an. SUA au salutat oferta Kremlinului, deși rămân întrebări cheie, dacă Moscova și Washingtonul pot ajunge la un acord, inclusiv cu privire la ce tipuri de focoase s-ar aplica înghețarea.

Avertizând asupra unei noi curse a înarmărilor, Rusia a dezvoltat o nouă generație de arme nucleare pe măsură ce acordurile din perioada Războiului Rece s-au destrămat. Cu toate acestea, administrația Trump dorește ca China, cu arsenalul său mult mai mic, să fie parte din oricare din noile acorduri.

Putin a declarat că măsurile de verificare propuse vor confirma că Rusia nu și-a desfășurat noua rachetă 9M729, numită SSC-8 de NATO, în Europa.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SFÂRȘITUL pandemiei? OMS ne spune ce înseamnă VACCINAREA

Responsabilii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS)...

Marcel Ciolacu, anunţ sumbru pentru români, legat de salarii

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a explicat ce se poate...

Prințul Harry a spus NU! Meghan s-a întors acasă

Nu, prințul Harry este decis să nu cedeze, să nu se lase...

Burse școlare 2020-2021. Valoare. Decizie de ultimă oră

Având în vedere că, potrivit Legii nr. 38/2019, valoarea...

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro