Vladimir Putin s-a SĂTURAT! A dat ORDINUL: Începeți
Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
Vladimir Putin: 'Referitor la declaraţia colegului meu american. Ce i-aş răspunde? I-aş spune: 'Să fii sănătos!' Îi doresc multă sănătate '
Vladimir Putin: 'Referitor la declaraţia colegului meu american. Ce i-aş răspunde? I-aş spune: 'Să fii sănătos!' Îi doresc multă sănătate '
Preşedintele Vladimir Putin le-a ordonat autorităţilor ruse să înceapă săptămâna viitoare vaccinarea voluntară în masă împotriva COVID-19, în contextul în care Rusia a înregistrat 589 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, informează presa internațională.

Şeful statului rus a anunţat că în termen de câteva zile Rusia va fi produs 2 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19. Săptămâna trecută, Rusia a declarat că vaccinul său Sputnik V are o eficienţă de 92% în a proteja oamenii de COVID-19, conform rezultatelor preliminare. Vicepremierul rus Tatiana Golikova a precizat că vaccinarea pe scară largă în Rusia ar putea începe în decembrie.

Creşterea numărului de cazuri de COVID-19 a încetinit după 27 noiembrie, miercuri fiind raportate 25.345 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore. De la începutul celui de-al doilea val al epidemiei, Rusia nu a reintrodus carantina la nivel naţional, preferând să impună restricţii punctuale în diverse regiuni.

Cu 2.347.401 de cazuri de COVID-19, Rusia se plasează pe poziţia a patra în lume, după SUA, India şi Brazilia. De la începutul pandemiei, în Rusia au fost consemnate 41.053 decese legate de COVID-19. ''Prioritatea absolută sunt ruşii'', a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Citește și Britanicii vor primi CARD de VACCINARE! Cum procedează

Pe de altă parte, autorităţile din Sankt Petersburg au dispus închiderea barurilor şi a restaurantelor în perioada 30 decembrie - 3 ianuarie, pentru a limita răspândirea COVID-19. Metropola rusă a raportat miercuri 3.684 de noi cazuri. Muzeele, teatrele şi sălile de concerte vor fi închise publicului între 30 decembrie şi 10 ianuarie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România a importat mai multe gaze naturale

În orice caz, așa reiese din datele statistice oficiale. 

În Japonia, AI prezice ce angajați vor demisiona

Companiile japoneze se străduiesc să-și protejeze...

FMI cere Germaniei să cheltuiască mai mult

În schimb, Franța și Italia au fost îndemnate să fie mai...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

China lansează o nouă forță de apărare cibernetică

China a anunțat crearea în cadrul armatei a unei noi...

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...


pixel