Urmărește dezbaterea live

Vouchere de vacanță 2022. Restricţii majore, unde mai pot fi utilizate până pe 30 iunie
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Familie în aeroport / Foto: Freepik
Familie în aeroport / Foto: Freepik
Se apropie termenul limită pentru utilizarea voucherelor de vacanță. Voucherele de vacanță din anii precedenți au termen limită de folosire data de 30 iunie 2022. Până la acel moment, acestea mai pot fi utilizate pentru rezervări. 

„Turiștii pot achita cu voucherele de vacanță pachete turistice pentru România doar la agențiile de turism” anunță ANAT. Conform sursei citate, în perioada ianuarie – mai 2022 au fost emise vouchere de vacanță în valoare de 190 de milioane de euro.

În același timp, Asociația Națională a Agențiilor Turism cere Guvernului să aplice cota zero de impozitare pentru voucherele de vacanță sau o formulă modernă de credit fiscal.  Obiectivul este ca minimum 1 milion de angajați din mediul privat (circa 25%) să beneficieze de aceste vouchere.

Voucherele de vacanță emise în anii precedenți mai pot fi utilizate pentru rezervări până la 30 iunie 2022. OUG 131/2021, apărută la sfârșitul anului trecut, prevede că ”perioada de valabilitate a voucherelor de vacanță emise în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020, indiferent de suport, se prelungește până la data de 30 iunie 2022”. În paralel, angajații pot utiliza voucherele de vacanță emise în acest an, în cazul în care sumele au fost deja virate pe card.

”Reamintim că voucherele de vacanță pot fi utilizate exclusiv pentru vacanțe în România iar serviciile trebuie să conțină minim o noapte de cazare. Nu este permis să se achite cu vouchere de vacanță servicii facturate altui beneficiar, ci doar posesorului acestora.” precizează ANAT.

Rabla pentru Electrocasnice: Prima etapă a programului se lansează vineri

Pachetul turistic cel mai complet se găsește în agențiile de turism licențiate și poate conține, pe lângă cazare minim o noapte, și servicii de masă, balneare, transport, programe  turistice opționale.

”În perioada ianuarie – mai 2022 au fost emise 19.768.895 de vouchere de vacanță, în valoare de 943.831.114 de lei (190 de milioane de euro). Estimativ, pentru tot anul vor fi emise vouchere în valoare de 350 de milioane de euro.

La ora actuală, voucherele de vacanță reprezintă un vector esențial pentru circulația turistică internă. Atât instituțiile și companiile de stat, cât și firmele private pot acorda aceste vouchere angajaților, care sunt aprobate pentru emitere anuală timp de 5 ani (2022-2026).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...


pixel