Vouchere de vacanță. Care va fi soarta lor în anul 2021

Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Se cer iarăși vouchere de vacanță
Se cer iarăși vouchere de vacanță
Premierul Florin Cîţu a declarat că ordonanţa privind măsurile pentru bugetul din 2021 va fi pusă în transparenţă luni seară şi aprobată în şedinţa de Guvern de miercuri, printre aceste măsuri menţionând ajutoare de stat pentru HoReCa, acordarea de vouchere de vacanţă, ajutoare prin IMM Invest, prelungirea măsurilor active până în 30 iunie 2021.

"Am văzut deja nişte discuţii în spaţiul public şi trebuie să clarificăm pentru bugetul de anul viitor ce măsuri rămân şi cum se vor prelungi. Va fi o ordonanţă care va fi pusă în transparenţă în această seară şi va fi aprobată în şedinţa de Guvern de miercuri. Se prelungesc măsurile active până la 30 iunie 2021: indemnizaţia acordată pe perioada suspendării temporare a contractului individual de muncă, acordarea ajutorului pentru decontarea unei părţi a salariului brut al angajaţilor menţinuţi în muncă (...). Munca flexibilă este o măsură care cred că se va permanentiza în România. În continuare sunt acele măsuri de ajutor de stat prin intermediul IMM Invest, noutatea că Agro IMM Invest o să fie aprobat în şedinţa următoare de Guvern, sper să fie gata cu toate avizele. Este o măsură pe care o aşteaptă cei din sectorul agricol, cu garanţii de până la 1 miliard de lei", a spus Cîţu, la Palatul Victoria.

El a adăugat că va fi aprobată şi promovată schema de ajutor de stat pentru acordarea de sprijin financiar pentru HoReCa, "o măsură care este foarte mult aşteptată", schemă care are un buget de 500 de milioane de euro.

Citește și CREȘTE salariul minim în 2021. După o formulă de COMPROMIS

"Continuă şi în 2021 voucherele de vacanţă în valoare de 1.450 de lei pentru stimularea turismului românesc. Pentru HoReCa, pe de o parte avem acest sistem de ajutoare de stat, continuă sistemul de vouchere şi vă pot spune că până în martie cei din acest sector vor fi scutiţi de la plata impozitului specific", a afirmat premierul.

O altă măsură anunţată de premier este aceea că angajatorii sau companiile vor avea posibilitatea să decidă până la 31 martie 2021 în ce mod vor dori să îşi stingă obligaţiile bugetare, corespunzător situaţiei fiscale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Haier
Bursă / Foto: Freepik
Eoliene și panouri solare / Foto: Freepik
La aproape șanse ani de la deschiderea procedurii de insolvență
Registrul Comertului
Bărbat furios cu un telefon în mână
Decizia tribunalului
Asigurare RCA
Banca Centrală Europeană
Dolari și ruble
Președintele SUA Joe Biden este furios pe saudiți / Foto: Casa Albă
Ministerul Finanțelor
Donald Trump / Foto: Arhiva Casei Albe / Flickr
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Foto: Pexels.com
Bani / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Muncitor al ELCEN
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...

Un tren trece prin fața unor blocuri / Foto: Arhivă

Ordonanța trenuleț lasă trenurile ”ca-n gară”

Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...

TikTok / Foto: EPA/ERIK S. LESSER / Agerpres
Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

pixel